Γεράκι: η εορτή της Πεντηκοστής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/06/2017
Το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Ιουνίου 2017, πανηγύρισε  με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια,  η ενορία μας της Αγίας Τριάδος Γερακίου, την εορτή της Πεντηκοστής.Το Εσπέρας ετελέσθει πανηγυρικός Εσπερινός μετα αρτοκλασίας, και την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.Μετά το πέρας της Εορτής μοιράσθηκαν γλυκά στους περίπου 500  πιστούς και εν συνεχεία προσφέρθηκαν φαγητό, αναψυκτικά και όλοι εόρτασαν στον περίβολο του Ιερού Ναού.
 
Τίμησαν με την παρουσία τους τις παραπάνω εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και τελετές οι κάτωθι.1) Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, 2) Μανωλόπουλος Αλέξιος αντ/ρχος Ήλιδας,3)Κωνσταντόπουλος Δημήτριος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ήλιδας, 4)Τσερίώνης Κωνσταντίνος υπεύθυνος έργων Δήμου Ήλιδας, 5) ο Πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Γερακίου Κοντόπουλος Ιωάννης, 6) ο πολιτευτής της Ν.Δ. Νομού Ηλείας Θεόδωρος Βλαγκούλης, 7) Ο Πρόεδρος της ομάδος παραγωγών τοπικού ελαιολάδου  Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος << ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ Α.Ε. >>.
 
Θερμώς ευχαριστούμε όλους τους ευγενείς δωρητές, που προσέφεραν προιόντα που χρησιμοποιήθηκαν στην εορτή, η που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν και βοήθησαν στην οργάνωση της παραπάνω εορτής.Επίσης ευχαρίστουμε και τα παιδιά της ενορίας μας που όπως και αυτές τις ημέρες έτσι και όλο το χρόνο διακονούν την  ενορία και στα αναλόγια της Εκκλησίας μας, και ευχόμαστε Ο Άγιος Θεός ευλογεί πάντοτε όλους με τις οικογενειές σας κ σας χαρίζει πρωτίστως υγεία και κάθε καλό.
 
ο
 
ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ
 
ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
 
ΙΕΡΕΥΣ