Εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Γερμανός

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/05/2017

Με την δέουσα Ιεροπρέπεια καθώς επίσης σεμνά και ταπεινά, όπως άλλωστε είναι και όλη η Αρχιερατική του Διακονία στην Θεόσωστη Μητρόπολή μας, εόρτασε τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός το διήμερο 11 και 12 Μαΐου ε.έ., επί τη εορτή του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού του Ομολογητού, ο οποίος με την ζωή και το έργο του, προσέφερε τα μέγιστα στην δογματική θεολογία και ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 11η Μαΐου, εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου, χοροστάτησε εις 
τον Δισαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, στο τέλος του οποίου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του προκατόχου του και πνευματικού του πατρός αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Γερμανού Γκούμα. Στην συνέχεια στο Κυλικείο του Κοιμητηρίου, δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου και των λοιπών παρισταμένων επί τη ονομαστική του εορτή.

Την Παρασκευή 12η Μαΐου κυρία ημέρα της εορτής, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου, τέλεσε την Αναστάσιμη Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και πλειάδος Ιερέων, κηρύσσοντας τον Θείον Λόγον, ευχαριστώντας παράλληλα για την τιμητική και συμπροσευχητική παρουσία τους, τον Θεοφιλέστατο, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν στην ευχαριστιακή αυτή σύναξη, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Στην συνέχεια μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου και εδέχθη τις ευχές των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών αδελφοτήτων, των εκπροσώπων Κοινωνικών φορέων και Συλλόγων, καθώς επίσης και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΗΛΕΙΑΣ ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ!!

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ .