Πεταλίδι:η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2017

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε στην όμορφη παραλιακή κωμόπολη του Πεταλιδίου με μεγάλη λαμπρότητα, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017. Κέντρο της πανηγύρεως ήταν ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής, όπου τεθησαύρισται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Πεταλιδιώτισσας.

   Την Πέμπτη παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Λεοντουπόλεως κου. Γαβριήλ, ο οποίος και κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιεράς εικόνος.

   Την Παρασκευή κυρία ημέρα της εορτής ετελέσθη ο Όρθρος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα κ. Γαβριήλ, ο οποίος εν συνεχεία προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί πρεσβύτεροι και πλήθος πιστών. Κατά το κήρυγμά της ημέρας ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπινίσκος τόνισε ότι η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού είναι τρόπος ζωής των πιστών, τρόπο τον οποίο έκαμε πραγματικότητα πρώτη η Παναγία της οποίας το θαυματουργό εικόνισμα σέβονται και ευλαβούνται οι χριστιανοί του Πεταλιδίου, αλλά και όλου του κόσμου.

  Ακολούθησε η Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της όμορφης κωμοπόλεως του Πεταλιδίου.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.