Οι μητροπολίτες Σύρου και Μαντινείας στα Ψαρά, προσκεκλημένοι του Χίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/06/2012

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου και Ψαρών κ. Μάρκο, μετέβη χθες στα Ψαρά, όπου, παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, τελέσθηκαν λαμπρές λειτουργικές και πνευματικές Εκδηλώσεις για την 188η επέτειο από το ηρωικό Ολοκαύτωμα των Ψαρών.

      Πριν από την αναχώρηση από τη Χίο, εχτές, οι Μητροπολίτες πραγματοποίησαν στην περιοχή του Βροντάδου προσκυνηματική επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

     Το Σάββατο, 23 Ιουνίου, εγένετο η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου και Ψαρών κ. Μάρκου στα Ψαρά, ο οποίος τα επισκέπτεται το πρώτον από την εκλογή του ως Μητροπολίτης. Στη συνέχεια, τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην «ολόμαυρη ράχη», μετά το πέρας του οποίου στο Ηρώο των Πεσόντων τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του ι. Κλήρου, του Βουλευτού Χίου κ. Τριανταφύλλου, του Δημάρχου Χίου, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, του Κυβερνήτη και μελών του Πληρώματος της Φρεγάτας «ΨΑΡΑ», που κατέπλευσε στα Ψαρά για την απόδοση τιμών, και πλήθους Ψαριανών.

      Το εσπέρας, στην κεντρική πλατεία των Ψαρών πραγματοποιήθηκε εορταστική Εκδήλωση, με απαγγελία ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τοπικά Πολιτιστικά Συγκροτήματα νέων και ακολούθως, στην παραλία, αναπαράσταση του ολοκαυτώματος