Εκοιμήθη η ηγουμένη της Ι.Μ. Περιβλέπτων Πολιτικών Χαλκίδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/04/2017
 
Το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 εκοιμήθη εν Κυρίω, μετά από πολυώδυνη ασθένεια, η Γερόντισσα Χριστονύμφη Κωστή, Ηγουμένη της ιστορικής γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Περιβλέπτου Πολιτικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Η εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γεροντίσσης, ετελέσθη το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και αρκετών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, της αδελφότητος της Ιεράς Μονής και αντιπροσωπειών εκ των Ι. Μονών Λουκούς, Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και προσκυνητών της Ιεράς Μονής.
Για την μεταστάσα ομίλησαν αμφότεροι οι άγιοι Αρχιερείς, Τανάγρας και Χαλκίδος, με συγκινητικούς πατρικούς λόγους.
Στη συνέχεια, έγινε η ταφή της στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.
Η μακαριστή Γερόντισσα, καταγομένη εκ Κύπρου, αφιερώθηκε στον Θεό σε ηλικία 18 ετών, καρείσα μοναχή στην Ι. Μονή Λουκούς, ενώ στήν Ιερά Μονή Περιβλέπτου ήλθε στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (Σελέντη) και αξιώθηκε να δει την Ιερά Μονή της επισήμως αναγνωρισμένη το 1976, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και να κατασταθεί η ίδια κτητόρισσα, κατ' ουσίαν, της Ιεράς Μονής, αφού επί των ημερών της ανοικοδομήθηκαν τα κελλιά της Ιεράς Μονής, ξενώνες για τους προσκυνητές και ανακαινίστηκε το ιστορικό Καθολικό της Παναγίας.