Υπό τη σκέπη του καμπαναριού της Αγίας Μαρίνης- φωτογραφίες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/06/2012

Υπό τη σκέπη του καμπαναριού του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως χθες Κυριακή 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, που κρίνεται από την παρουσία κόσμου και ιδιαίτερα νέων, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Τρείς Ιεράρχες μιλούν για την Θεία Λειτουργία».

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, τον σύγχρονο κατηχητή της αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, τον Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανο, την προσωπικότητα του οποίου παρουσίασε κατά την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.

 

Ο Μητροπολίτης Στέφανος παρακολούθησε συγκινημένος την εκδήλωση. Τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο επίσκοπος Αχελώου κ. Ευθύμιος.

 

 Για το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησαν μαθητές δημοτικού σχολείου και ο πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, η χορωδία της Εκκλησιαστικής Κοινότητας Αγίας Σοφίας Ψυχικού και χορευτικά συγκροτήματα από τις ενορίες Αγίας Σοφίας Πειραιώς και Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.