Άμεσα λύση για κατασκευή νέου καμπαναριού.

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/03/2017

 

Τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί σχετικά με την κατασκευή νέου καμπαναριού. Το πρόβλημα αφορά τον εξωτερικό χώρου του Ι.Ν. και του κοιμητηρίου όπου εκ λάθους κατά την δημιουργία του Κτηματολογίου έχουν περάσει στην κυριότητα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Έτσι δε μπορεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να αναθέσει σε ιδιώτη μηχανικό την κατασκευή του.

Να τονίσουμε ότι αυτό συνέβη πριν πολλά χρόνια όταν δημιουργήθηκε το Κτηματολόγιο. Από λάθος δηλώθηκε ως ‘’Δημοτικό’’ πράγμα που δεν ήταν σωστό. Επί δημαρχίας κ. Αρβανίτη έγινε προσπάθεια αυτό να ξαναπεράσει στην κυριότητα  Ι.Ν.  ζωοδόχου Πηγής όμως για γνωστούς λόγους αυτό δεν ολοκληρώθηκε.

Αυτή την στιγμή το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς επίσης και όλοι οι χωριανοί ζητούν από τον Δήμο να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα και να επιστρέψει ξανά στην ιδιοκτησία της εκκλησίας μας. Συγχωριανός  ο όποιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος  της κατασκευής του αναμένει την διόρθωση ώστε να διαθέσει μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατασκευή του καμπαναριού.

 

Πρόσφατα ο Δήμαρχος μας Ναμπίλ Μοράντ δεσμεύτηκε παρουσία μεγάλης μερίδας του χωριού ότι θα βοηθήσει στην επίλυση. Σαν σωματείο ζητάμε άμεσα ο Δήμος να μας βοηθήσει ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα, Δε ζητούμε χρηματοδότη τα χρήματα υπάρχουν ζητάμε το λογικό να επιστρέψει το κοιμητήριο  και ο χώρος εξωτερικά του ναού στην κυριότητα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αρετης ώστε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να έχει την δυνατότητα να αναθέσει σε ιδιώτη μηχανικό την κατασκευή του.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετης έχει όλη την διάθεση να βοηθήσει σε αυτή τη προσπάθεια,  

Πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση.

 

Εκ του Δ.Σ.