Ιερώνυμος: «Δευτέρα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση...»-Θα έχουμε όμως;

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/06/2012

"Την Δευτέρα πρέπει να έχουμε Κυβέρνηση και να φύγει ο εγωισμός", τόνισε ο αρχιεπίσκοπος κ Ιερώνυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ".

Μπορεί ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και εκατομμύρια πολίτες να εύχονται το ίδιο, αλλά τη Δευτέρα μάλλον θα είναι δύσκολο να έχουμε κυβέρνηση.

Αναφερόμενος ο αρχιεπίσκοπος στην σημερινή οικονομική κρίση και τις αυτοκτονίες πολιτών, είπε ότι "είναι μεγάλη η τραγωδία της κοινωνίας. Εμείς, εδώ στην Εκκλησία βλέπουμε καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες τραγωδίες. Αυτοί που αυτοκτονούν είναι άρρωστοι. Υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που ζούμε. Και μπορεί εμείς οι μεγαλύτεροι να τα δούμε, να τα ζήσουμε. Αλλά υπάρχουν και καλύτερα. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας. Η καρδιά του Έλληνα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και μεθοδικοί. Έχουμε έναν λαμπρό λαό αλλά τον έχουμε προδώσει. " επεσήμανε ο κ. Ιερώνυμος.

Για το θέμα των μεταναστών και τα σισίτια της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος είπε:"Πρέπει να σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου. Ένας άνθρωπος έγινε μαύρος. Ωραία τι να κάνουμε να τον σκοτώσουμε; Δεν πρέπει να κάνουμε οπαδούς. Μόνοι μας έχουμε καταστρέψει την κοινωνία. Ξέρω ότι είναι ένα πρόβλημα οι μετανάστες. Αλλά δεν τους έφερα εγώ. Κάποιοι άλλοι έχουν καθήκον να τους διώξουν, αν είναι παράνομοι. Εγώ έχω καθήκον να τους δώσω ένα πιάτο φαγητό»