Κοπή πίτας στο Κατηχητικό Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/01/2017

Μέσα σε κλίμα χαράς, τα Κατηχητόπουλα της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με το σύνθημα: «Με πυξίδα τον Χριστό το 2017», έκοψαν σε μία σεμνή τελετή την Αγιοβασιλόπιτά τους, για μία ακόμη χρονιά την παρελθούσα Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στον ως άνω Ιερό Ναό.

Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ο οποίος μετά το τέλος της σχετικής ακολουθίας, τονίζοντας την αξία του θεσμού των Κατηχητικών Σχολείων, παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν αυτήν την ευλογημένη Κατηχητική τους πορεία, σε αυτό το ξεχωριστό και διαφορετικό Σχολείο και το νέο σωτήριο έτος 2017.

Τα συμβούλεψε να είναι καλοί μαθητές, να κρατούν καθαρή, αμόλυντη και αγνή την καρδιά τους, όπως είναι μέχρι σήμερα, να αγαπούν τον Θεό και την Εκκλησία, να σέβονται τους Ιερείς, τους γονείς, και διδασκάλους τους και να τους ευγνωμονούν, διότι η ευγνωμοσύνη είναι το στολίδι της ψυχής κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους παρισταμένους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Ενοριακή αυτή Κατηχητική προσπάθεια, καθώς επίσης και την Κατηχήτρια κ. Μαρία Δημητροπούλου, μέλος της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο Μέγας Βασίλειος» για την πολύτιμη και Θεάρεστη προσφορά της, στο Κατηχητικό έργο της Ενορίας επί μακρά σειρά ετών.

Στα παιδιά έγινε και το μοίρασμα της Βασιλόπιτας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το φλουρί φέτος βρέθηκε στο κομμάτι της μαθήτριας Ηλιάννας Ηλιοπούλου, στην οποία προσφέρθηκε ένα Ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Σε όλα τα παιδιά από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δόθηκε το Κατηχητικό βοήθημα του καθηγητού Θεολόγου κ. Ανδρέα Καρίβαλη, με τίτλο: «Προετοιμασία για τη Θεία Λειτουργία». 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή και κατά τις ώρες 10:30 Π.Μ.-11:30 Π.Μ. π.Νικόλαος Κατσηδήμας