O μητροπολίτης Αμβρόσιος καταγγέλλει...

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 17/01/2017
Μετά τους δημόσιους επαίνους, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην οικονομία, την Ιστορία, την παράδοση και την Ορθοδοξία
 
«Καταστρέψατε τη χώρα και τη μετατρέψατε σε μια χώρα πεινασμένων, ανέργων, πτωχευμένων επιχειρηματιών»! 
Μετά τους δημόσιους επαίνους, έρχεται η δημόσια κριτική: Σε υψηλούς τόνους, όπως άλλωστε συνηθίζει, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αγιαλείας Αμβρόσιος εξαπολύει επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας ότι όταν είχε αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα και έχοντας πιστέψει «ότι μας λυπήθηκε ο Θεός και μας αποστέλλει ήρωα πρωθυπουργό, ο οποίος θα μας απαλλάξει από την τυρρανική σκλαβιά του κ.Σώϋμπλε», τον είχε επαινέσει δημοσίως, γράφοντας «Γειάσου λεβέντη πρωθυπουργέ κ.Τσίπρα». 
 
«Νομιμοποιούμαι, λοιπόν, σήμερα, να Σας ελέγξω δημοσίως για τα δημοσίως υφ' υμών πραττόμενα» γράφει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και αφού καταμαρτυρά στον πρωθυπουργό ότι αν και έχει δηλώσει άθεος, εντούτοις υποκριτικά παρίσταται σε δοξολογίες και άλλες θρησκευτικές τελετές, του καταλογίζει στα αρνητικά πεπραγμένα τη θητεία του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τονίζει ότι επί των ημερών Τσίπρα η Ελλάδα οδηγείται ολοταχώς στην καταστροφή. «Μια καταστροφή, η οποία αγκαλιάζει τους τομείς: οικονομία, πολιτιστική μας ταυτότητα και παράδοση, ιστορία, ήθη και έθιμα  και πάνω από όλα ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!»    
 
Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Καταστρέψατε, λοιπόν, την Ελλάδα μας εξ επόψεως οικονομίας. Μετατρέψατε την Χώρα μας σε μια Χώρα πεινασμένων, ανέργων, πτωχευμένων επιχειρηματιών! Ακόμη και ιστορικές Αθηναϊκές εφημερίδες, έως χθες οικονομικώς παντοδύναμες, όπως το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, σήμερα αντιμετωπίζουν την πτώχευση! Ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα ρολλά τους!  
Καταστρέφετε όμως και την Ορθοδοξία μας! Με διάφορα μέτρα, τα οποία λαμβάνετε, έχετε βάλει στόχο να διαλύσετε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος! Π.χ. διώκετε τον Χριστό από τα Δημόσια Σχολεία! Ναι, κ. Πρωθυπουργέ, άλλοτε ευθέως και άλλοτε υπούλως με κάθε τρόπο διώκετε την Ορθο δοξία μας!»