Παγκορινθιακή Προσκυνηματική Αποδημία στην Τήνο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/06/2012

(Εκ της Ι.Μ)

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η σύσκεψη για την καθιερωμένη Προσκυνηματική Παγκορινθιακή εκδρομή, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Μητροπόλεώς μας στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, η οποία εφέτος θα πραγματοποιηθή την 9ην και 10ην Ιουλίου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν Ιερείς από όλη την Μητρόπολή μας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

Θα έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι και εφέτος επί κεφαλής της εκδρομής του Παγκορινθιακού Προσκυνήματος στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, κατά την 9ην και 10ην Ιουλίου.

Η διήμερη προσκυνηματική αυτή εκδρομή στο νησί της Παναγίας είναι μία ακόμη ευκαιρία προς αγιασμό των πιστών μας από την θαυματουργική εικόνα της Ευαγγελίστριας, αλλά και για μία στενώτερη επικοινωνία του Ποιμενάρχου με το Ποίμνιό του. Παρακαλώ για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενεργοποίησή σας, ενημερώνοντας καταλλήλως και εγκαίρως τους Ενορίτες σας, οι οποίοι και θα δηλώσουν την συμμετοχή τους.

Ελπίζω ότι, όπως έμειναν ευχαριστημένοι πέρυσι οι 750 και πλέον προσκυνητές, που συμμετείχαν στην Ιερά αυτή αποδημία μας έτσι κι᾿ εφέτος η διοργανωτική Ἐπιτροπή θα επιμεληθεί ώστε όλα να λειτουργήσουν τέλεια γιά να απολαύσουμε την χάρι και την ευλογία της Παναγίας μας μέσα από ένα ειρηνικό και πνευματικό προσκύνημα. 

Την Συντονιστική Επιτροπή αποτελοῦν οι Αιδεσ. π. Νικόλαος Μπιθαράς, π. Πέτρος Τζέκος, π. Αθανάσιος Αλτανόπουλος,  π. Γεράσιμος Λιάκης, π. Ιωάννης Γιαννακάς, π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Ξενοφώντας Κατσαούνης.  

 

ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ