Σε καλό δρόμο η ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στον Πύργο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2012

(εκ της Ι. Μ. Ηλείας) Ως είναι γνωστόν δια την ανέγερσι του νέου Ιερού Ναού του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους εδωρήθη από την τότε Νομαρχία Ηλείας ( Νομάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας) εις την Ι. Μητρόπολιν οικόπεδον 6 στρεμμάτων. Όμως δια τον τετραγωνισμόν αυτού και δη στην πρόσωψι εχρειάζετο περί τα 400 Μ2. Προς τούτο η Μητρόπολίς μας εζήτησε τούτο από το Δ. Σ. του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ( Πρόεδρος κ. Ζωή Βουρλούμη) εδέχθη το αίτημα και αποφάσισε θετικά. Το αίτημα ενέκρινε η 6η ΔΥΠΕ ( Διοικητής κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος) και διεβίβασε το αίτημα στο Υπουργείον Υγείας δια την τελικήν έγκρισιν.

Ο Βουλευτής Ηλείας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος επληροφόρησε σήμερα (3/5) τον Σεβ. Μητροπολίτην, ότι ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε την σχετικήν απόφασιν.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός δι’ επιστολής του ηυχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργόν κ. Μάρκον Μπόλαρη, δια την παραχώρησι και τηλεφωνικά τον κ. Τάκη Αντωνακόπουλον δια την καλήν είδησιν και ευχήθηκε όλοι να έχουν στην ζωή τους την ευλογίαν, την χάριν και την χαράν του Αγίου Χαραλάμπους.