Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό παρεκκλήσι του Κάτω Χαλανδρίου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/04/2012

Κείμενο - Φωτογραφία: Σπύρος Παπαγεωργίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε και φέτος ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο ιστορικό παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στο Κάτω Χαλάνδρι.

 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Επίσης, παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Κουράσης, οι Τοπικές Αρχές και η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου που συνόδευσε με τους ήχους της, την περιφορά της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Λίγο πριν τη λιτάνευση στους γύρω δρόμους, ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος τόνισε στην ομιλία του πως "δε θα πρέπει να αφήσουμε άλλη μια ευκαιρία να πάει χαμένη. Να περάσει άλλη μία γιορτή της Αναστάσεως που να μην συμμετάσχουμε ενεργά. Να αφήσουμε την χαρά της Αναστάσεως να φύγει χωρίς να μας ακουμπήσει πραγματικά. Ο Χριστός σταυρώθηκε για εμάς και επάνω στον Σταυρό ενίκησε τον θάνατο. Και αυτή είναι μια νίκη για όλους μας, γι' αυτό ας γίνουμε κοινωνοί της Αναστάσεως του Κυρίου μας".


Πλήθος κόσμου γι' ακόμα μια φορά που τίμησε την Παναγία με την παρουσία του, συνόδευσε την Αγία εικόνα στις γύρω συνοικίες πριν επιστρέψει στο ιστορικό παρεκκλήσι.