Επίσκεψη αγάπης στο Ορφανοτροφείο Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/04/2012

(Ενορία Ποταμού Ι.Μ. Κερκύρας ) Μία απρόσμενη επίσκεψη δέχτηκαν το απόγευμα της 5ης Απριλίου, τα παιδιά που διαβιώνουν στο Ορφανοτροφείο της Κερκύρας. Όλα τα νεαρά μέλη της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.), με τον πνευματικό τους π. Γεώργιο, την κατηχήτρια πρεσβυτέρα Χριστιάννα Γκισδάκη, την οικονόμο της ενορίας κα Μουρμουράκη, αλλά και γονείς, επισκέφθηκαν τα παιδιά εκείνα που ζουν μακρυά από τις οικογενεικές τους εστίες.

Πρώτος έφθασε ο π. Γεώργιος ο οποίος κυριολεκτικά "πνίγηκε"  στις αγκαλιές των παιδιών του Ιδρύματος.

 Εν συνεχεία κατέφθασαν τα μέλη της Ε.Ν.Ο.Π., που  με τον ερχομό τους στο ίδρυμα, κρατούσαν στα χέρια τους πασχαλινές λαμπάδες, που στόλισαν τα ίδια, την προηγούμενη Κυριακή, με σκοπό να  τις προσφέρουν στους νέους τους φίλους, που έδειχναν ξαφνιασμένοι από την εκδήλωση αυτή των παιδιών μας.

 Στην είσοδο του Ορφανοτροφείου  την μεγάλη νεανική συντροφιά υποδέχθηκε η διευθύντριά του η οποία και καλωσόρισε τους επισκέπτες οδηγώντας τους στην μεγάλη αίθουσα.

Αμέσως ο π. Γεώργιος φρόντισε να "σπάσει τον πάγο" και την αμηχανία που προς στιγμήν εμφανίστηκαν ανάμεσα στις δύο νεανικές ομάδες. Σύντομα  το κλίμα "ζεστάθηκε" και τα παιδιά άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Αφού δόθηκαν οι πασχαλινές λαμπάδες και τα γλυκά, τα μέλη της Ε.Ν.Ο.Π. ετοιμάστηκαν για την αναχώρηση προκειμένου να μην παρεμποδίζουν με την παρουσία τους το πρόγραμμα του Ιδρύματος.

Η διευθύντρια και τα υπόλοιπα παιδιά θέλοντας να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την απρόσμενη αυτή επίσκεψη και στην προσπάθειά τους να ευχαριστήσουν την όμορφη παρέα της ενορίας, προσέφεραν ένα πανέμορφο κουταβάκι που μεγάλωνε στον όμορφο κήπο του Ορφανοτροφείου. Τα κατηχητόπουλα ξετρελάθηκαν από τη  χαρά τους και ανέθεσαν σε μία καλή φίλη και στέλεχος της ενορίας να το φροντίζει με ιδιαίτερη προσοχή.

Η ώρα της αναχώρησης έφθασε και τα παιδιά του Ιδρύματος χαιρέτισαν τους φίλους τους από τον Ποταμό.

Στα γεμάτα  θλίψη παιδικά ματάκια  διέκρινε κανείς το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης να ξεχειλίζει. Και σε ορισμένων τα μικρά ματάκια είχαν "στολιστεί" με κρυστάλλινα δάκρυα.

Η υπόσχεση όλων υπήρξε οτι μετά αμέσως το Πάσχα οι δύο συντροφιές θ΄ανταμώσουν και πάλι.