Η εορτή του Αγίου Γεωργίου, στο Β΄ Κοιμητήριο Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/05/2016
Μέσα στην πανευφρόσυνη, Αναστάσιμη και Πασχαλινή ατμόσφαιρα, την οποία ζούμε αυτή την ιερή και ευλογημένη περίοδο και στο κλίμα της Αναστάσιμης χαράς, με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια, αλλά και την Εκκλησιαστική λαμπρότητα, εορτάστηκε την Δεύτερη ημέρα του Πάσχα, η μνήμη ενός εκ των πλέον λαοφιλών και μεγάλων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, του Μεγαλομάρτυρος Άγιου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του,  (Β΄ Κοιμητήριο Πύργου).

Την  Κυριακή του Πάσχα το εσπέρας, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός (Αγάπη), μετά αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Βασιλείου Λαγκαδινού, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου, ο οποίος κήρυξε εποικοδομητικά και εμπεριστατωμένα  τον Θείον Λόγο, αναφερόμενος στα θαυμαστά εκείνα, λαμπρά και ένδοξα γεγονότα των Θείων Παθών και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, τα οποία εορτάσαμε για μία ακόμη φορά αυτές τις ημέρες, συνδυάζοντας, αυτά με το μαρτύριο  του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος  με την ομολογία της πίστης του στον Ζωοδότη Κύριο, ανέστησε την ελπίδα και κέρδισε την αιώνια ζωή. 
Την Δευτέρα του Πάσχα  κυρία ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετʼ αρτοκλασιών υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Νικολάου Κατσηδήμα, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, στου οποίου την δικαιοδοσία ανήκει ο πανηγυρίζων Κοιμητηριακός αυτός Ιερός Ναός, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Παναγιώτης Κουής Καθηγητής Θεολόγος, ο οποίος  στην εμπνευσμένη ομιλία του προς τους πιστούς που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με γλαφυρότητα  στην  ζωή, την δύναμη και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου, τα οποία στηρίχτηκαν στην Ανάσταση του Κυρίου. 
Μετά το πέρας του Αναστάσιμης Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου και της Εικόνας  της  Αναστάσεως, γύρω από τους  δρόμους της ενορίας, κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», η οποία έδωσε ιδιαίτερο και ξεχωριστό τόνο στην πανήγυρη, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Ευστάθιου Θεοδόση.
π.Νικόλαος Κατσηδήμας