Στο παραθρόνιο...

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 20/04/2016

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
«Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο»συνήθιζε να λέγει ένας σοφός Ιεράρχης της Εκκλησίας μας,που έφυγε από αυτή τη ζωή παραπονεμένος και πικραμένος . Και προσθέτω τώρα εγώ πως..» τίποτα δεν μου φαίνεται πλέον περίεργο»!

Το είδαμε κι αυτό να συμβαίνει στην Εκκλησία μας.Κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Αλεξανδρούπολη, είδαμε στον εσπερινό πού έγινε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, να ίσταται στο παραθρόνιο, δεξιά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του οικείου Ιεράρχου Ανθίμου, ο Γεν. Διευθυντής της «Αποστολής» και είς εκ των εξ απορρήτων του Αρχιεπισκόπου κ. Κωστής Δήμτσας!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον και γίνονται τέρατα και σημεία, που αν γίνονταν επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου θα τον είχαν «σταυρώσει» ακόμη μία φορά όλοι αυτοί που παίζουν σήμερα τις μουγκές παρθένες !

Πώς το είπε, αλήθεια, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως;…» Λαλίστατη σιωπή».
Στον Γέροντά του, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο –που κάθε Κυριακή λέει με δυνατή φωνή παρά τα 80 χρόνια του, αυτά που θέλει να ακούσει ο λαός που θρησκεύεται και οχι αυτά που θέλουν οι προοδευτικοί και οι άθεοι– τί έχει να πεί;
Αλλά είπαμε τίποτα το ανθρώπινο δεν μας είναι ξένο! Δεν χρειάζεται να πεί τίποτα! Λένε οι χιλιάδες των Θεσσαλονικέων που τον ακούν κάθε ημέρα και τον αποθεώνουν! Ενώ αυτόν, πώς τον αντιμετωπίζει άραγε ο ακριτικός λαός που ποιμαίνει; Πολύ θα θέλαμε να μας πεί!

Αλλά φίλοι αναγνώστες, σε ποιόν να τα πείς όλα αυτά και ποιός να σε ακούσει;

Ωστόσο δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός αυτό, που κατά τη γνώμη μου ξεπερνά τα όρια της όποιας αβρότητας του Μητροπολίτη προς τον επιτετραμμένο της φιλανθρωπίας της Εκκλησίας!
Κάνετε τον κόπο, όλοι εσείς που χύνατε φαρμάκι με το κιλό κατά του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και ψάξτε το αρχείο σας ή θυμηθείτε:
• Είχατε δεί ποτέ, σε παρόμοια φάση τον τότε Γεν. Διευθυντή της «Αλληλεγγύης» π.Δημήτριο Φουρλεμάδη, που τον «σταυρώσατε» επειδή παρήγαγε έργο και μάλιστα σε σχέση με την παρούσα κατάσταση, απολύτως διαφανές γιατί η «Αλληλεγγύη» ανήκε στη Σύνοδο!Ενώ τώρα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή και όπως είναι φυσικό «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει», χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν! Είδατε ποτέ τον π. Δημήτριο Φουρλεμάδη σε επίσημη εκδήλωση, παρόντος ή απόντος του Χριστοδούλου, πάνω σε παραθρόνιο; Ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη που είναι φίλος και με τον εκεί Μητροπολίτη, τουλάχιστον περισσότερο απ´ότι είναι ο κ. Δήμτσας!!

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας και για να κατανοήσουμε το μέγεθος της καβαλημένης υπερβολής συνεχίζω:
•Είδατε μήπως ποτέ, τον τότε Γεν. Διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Κώστα Πυλαρινό, που είναι ένα σεβαστό πρόσωπο που έχει περάσει από σημαντικές κυβερνητικές θέσεις να κάθεται ποτέ σε παραθρόνιο;

•Ή μήπως θυμάστε ποτέ τον τότε Πρωτοσύγκελλο, π. Θωμά Συνοδινό, οταν δεν ελάμβανε μέρος στις ακολουθίες να …συγχοροστατεί στο παραθρόνιο με τον Αρχιεπίσκοπο;

•Ή μήπως θυμάστε, έστω με τη νέα τάξη πραγμάτων της Εκκλησίας από το 2008 και μετά, τον τελευταίο Γεν. Διευθυντή κ. Αντώνη Ζαμπέλη να ανεβαίνει στα παραθρόνια ;