Προεόρτιο Ιερό Ευχέλαιο, στην Αγ. Κυριακή Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/02/2016

Το Θεοσύστατο και τελευταίο από τα επτά Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αυτό του Ιερού Ευχελαίου, για το οποίο υπάρχει στην Αγία Γραφή σαφής παραγγελία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου να γίνεται, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου 2016, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Πύργου, στα πλαίσια των προεορτίων Θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου της Πόλεως, ΑγίουΕνδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, με τις ευχές και ευλογίες, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού.

Το Ιερό Μυστήριο τέλεσεο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού π. Βασίλειο Λαγκαδινό και π. Χαράλαμπο Αθανασόπουλο, καθώς επίσης και από τους Αιδεσιμοτάτους π. Γρηγόριο Πάπαρη και π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Πολυάριθμοι Χριστιανοί της ενορίας αυτής, καθώς επίσης και φιλακόλουθοι Χριστιανοί εκ της Πόλεως του Πύργου, προσήλθαν για να προσευχηθούν στον προστάτη τους Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη,τον οποίον ιδιαιτέρως ευλαβούνται και παράλληλα να λάβουν την χάρη του Αγίου Πνεύματος, χριζόμενοι με το Άγιο Έλαιο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ομίλησε επίκαιρα για την σημασία του Ιερού Ευχελαίου στην Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας και την αξία που έχει για τους πιστούς αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ασθενεί τις εν υμίν, προσκαλεσάσθω τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και εγερεί αυτόν ο Κύριος∙ καν αμαρτίας η πεποιηκως, αφεθήσεται αυτώ».

Ενώ παράλληλα μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γερμανού, για μία ευλογημένη και καλή πανήγυρη, η οποία θα κορυφωθεί συν Θεώ το διήμερο Τρίτη 9και Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, καθώς επίσης την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόναςκαι των Ιερών Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου.

Για τις παραπάνω Θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί ευγενώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. 
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΣ!!
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ