Δεν ήταν παρών σε γλέντι Απριλιανών ο μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/02/2012

Τις τελευταίες ώρες, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η εξής είδηση:«Κάθε χρόνο, παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, οι κυνηγοί του νομού Κιλκίς κόβουν τη βασιλόπιτά τους σε ένα πανέμορφο μέρος, στο καταφύγιό τους στη Μαυροπλαγιά.

Εκεί λοιπόν περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη το μητροπολίτη Εμμανουήλ που πήγε να ευλογήσει τους παρευρισκόμενους. Οι διακόσιοι και πλέον κυνηγοί, είχαν σηκώσει τη σημαία με το πουλί του Γεωργίου Παπαδόπουλου και από τα ηχεία ακουγόταν το ‘ωρέ Γιώργο Παπαδόπουλε’ και άλλα άσματα της εποχής!

Ο μητροπολίτης μετά το πρώτο σοκ που υπέστη, απαίτησε να κατέβει η σημαία και να σταματήσουν τα συγκεκριμένα άσματα για να ξεκινήσει την τελετή! Κάτι όμως που δεν  έγινε και ο δεσπότης αναγκάστηκε με το πουλί να κυματίζει να ευλογήσει την βασιλόπιτα. Μέχρι που έφυγε ο σεβασμιώτατος, γιατί το χουντικό ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα!»

Όμως η αλήθεια, όπως πληροφορείται το “ierovima” είναι η εξής:

Σύμφωνα με κύκλους της Μητρόπολης, κατά τη διάρκεια που ήταν παρών στην εκδήλωση ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, δεν συνέβη το παραμικρό επεισόδιο. Ο μητροπολίτης πήγε, ευλόγησε την βασιλόπιτα, παρέμεινε για λίγη ώρα και στην συνέχεια αποχώρησε.

Ωστόσο, το «πανηγύρι» φαίνεται πως εξελίχτηκε αργότερα.