Οι Γαργαλιάνοι εόρτασαν τον Πολιούχο τους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/10/2015

Με λαμπρότητα γιόρτασαν οι Γαργαλιάνοι τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη το Σάββατο το πρωί στον ιερό ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, παρουσία πλήθους πιστών. Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πιστών.

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας εψάλη δέηση και ο κ. Χρυσόστομος στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στον Αγιο Διονύσιο σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο άγιος δίνει το σύνθημα σε όλους μας να έχουμε μέσα μας την ανησυχία, την ικανή ανησυχία, όχι την περίεργη, την κακή, την ζηλοτυπία. Πρέπει, είπε, να έχουμε την επιμονή και την υπομονή όταν ο Θεός μας αποκαλύπτεται μέσα από σημεία.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επιστροφή της λιτανείας στον ιερό ναό. Στην συνέχεια η δημοτική αρχή προσέφερε κέρασμα στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Εκεί με την ευκαιρία της γιορτής ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, πέρα από τις ευχές του προς όλους, στάθηκε στις δυσκολίες που περνά ο λαός -και ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος- αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι εποχές δεν είναι καλύτερες. Είναι μια περίοδος που θα πιεστεί ο κόσμος και κυρίως ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας. Δεν έχω να κάνει τίποτα άλλο από μια μεγάλη ευχή: "Αυτός ο τόπος να πάρει τα πάνω του. Να ξανασταθεί στα πόδια του. Να έχουμε μια Ελλάδα, μια περιοχή, μια πόλη των Γαργαλιάνων, ένα Δήμο  Τριφυλίας έτσι όπως ακριβώς του αξίζει"».

«Η σκέπη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη να είναι πάντα δίπλα στους αγώνες που κάνουμε καθημερινά οι πολίτες της περιοχής» ευχήθηκε  από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς. Μεταξύ άλλων στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της μειοψηφίας του ΠΣ Παναγιώτης Αλευράς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, όπως και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι παράλληλα τις μέρες αυτές στην πόλη λειτουργεί και η ετήσια εμποροπανήγυρη, με κύριο χαρακτηριστικό της φέτος την μικρή συμμετοχή εμπόρων.

Κ.Μπ.