Μήνυμα μητροπολίτη Λέρου στη νεολαία

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 19/09/2015
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ-ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
 
Αρ.Πρωτ.  152Λ
 
ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ
ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 
 
Αγαπητοί μου νέες και νέοι,
            Η δωδεκαετής προσπάθειά σας ήδη στέφθηκε με την επιτυχία σας και την είσοδό σας σε μία θέση στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας.
            Η επιτυχία σας αυτή δικαιώνει πλήρως τον κόπο σας, τον αγώνα τον καλό, τον αγώνα τον ωραίο, τον αγώνα τον ευγενή.
Η χαρά η δική σας είναι και δική μου χαρά, και τώρα με αναπεπταμένες τις κεραίες του πνεύματός σας, έχετε να σπουδάσετε και να γνωρίσετε γνώσεις και θεωρίες εξειδικευμένες, δια την καλυτέρα πρόοδο και ευημερία την προσωπική, αλλά και της φιλτάτης Πατρίδος μας.
Γνωρίζω αγαπητοί μου νέοι ότι, οι καιροί είναι δύσκολοι και η εύρεση εργασίας ακόμη πιο δύσκολη, αλλά όμως ο άνθρωπος με την πνευματική μόρφωσή του έχει μεγάλες δυνατότητες, αρκεί να τις αξιοποιήσει προς το καλύτερο.
Αγαπητοί μου νέοι και νέες, ακαδημαϊκοί πολίτες της Πατρίδος μας,
Σας εύχομαι, από καρδίας θερμά συγχαρητήρια σε έναν έκαστον  ξεχωριστά, αλλά και σε όλους μαζί, στους προσφιλείς γονείς και κηδεμόνες σας, αλλά και στους πνευματικούς σας γονείς, καθηγητές και καθηγήτριες, που με την δική τους άοκνη προσπάθεια, φροντίδα και επιστημονική κατάρτιση, φθάσατε να επιτύχετε τους ευγενείς οραματισμούς σας.
            Και πάλιν σας ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια, η ταπεινότης μου, ο Ιερός Κλήρος και σύμπας ο ευλαβής φιλόχριστος και φιλοπρόοδος Λαός της Επαρχίας μας και να είστε βέβαιοι ότι θα προσευχόμαστε πάντοτε για την πρόοδό σας, στον Μέγα Διδάσκαλο, τον Θεάνθρωπο Ιησού.
 
Με άπειρη πατρική αγάπη
Ο Μητροπολίτης
+Ο Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας Παϊσιος