Ιερείς- δημοτικοί υπάλληλοι στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/02/2011

Άξιοι κληρικοί που τα καταφέρνουν όλα! Και δημοτικοί υπάλληλοι και ιερείς καθότι Κεφαλλονίτες! Η πίστη τους δίνει δύναμη να αντέχουν τη σκληρή δουλειά. 

Ο μητροπολίτης κ. Σπυρίδων διέκρινε μέσα από το πλήθος των κληρικών του τις ικανότητες του πατρός Ιωάννη Φραγκισκάτου (αριστερά στη φωτο kefaloniapress) και έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο συγκεκριμένος κληρικός όπως πληροφορηθήκαμε έγινε πρωτοπρεσβύτερος. Άξιος!

Προφανώς η θεολογική κατάρτιση και οι πανεπιστημιακές γνώσεις του π. Ιωάννη, κέρδισαν τον άγιο Κεφαλληνίας καθώς και τους επιτελείς του κληρικούς. 

Και ο σεβασμιώτατος, όπως κάθε καλός ποιμένας, ανταμείβει τους άξιους και ικανούς. Μάλιστα ο π. Ιωάννης κατέχει τρεις ενοριακές θέσεις, όλες στο Ληξούρι. «Τέτοιος κληρικός πρέπει να διακονεί μόνο ενορίες της πόλης και όχι και χωριά όπως άλλοι κληρικοί», λένε Ληξουριώτες. 

Να τονιστεί ότι δεν γνωρίζουμε αν ο π. Ιωάννης εισπράττει δύο μισθούς, όντας ιερεύς και δημοτικός υπάλληλος, αλλά όπως λένε Ληξουριώτες, «όπως και νάχει, άξιος ο μισθός του παπα-Γιάννη». 

Ο έτερος κληρικός και δημοτικός υπάλληλος  π. Αθανάσιος (φωτο δεξιά) πρέπει να βρίσκεται κοντά στη σύνταξη. Και οι δύο κληρικοί είναι υπάλληλοι του Δήμου Παλλικής (πρωτεύουσα το Ληξούρι)