Επιστροφή του αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας;

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/02/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -  Όλοι, ή σχεδόν όλοι, έχουν να πούν σήμερα ένα καλό λόγο για τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Οικονόμου (φωτο με τον μητροπολίτη Δημητριάδος) που προ ετών δέχθηκε πόλεμο λάσπης αλλά έστω και καθυστερημένα, μετά από δικαστικό αγώνα,δικαιώθηκε.

 

 Ο 43χρονος σήμερα  αρχιμανδρίτης Επιφάνιος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος την τριετία 2005-2008 και το έργο του στο σταθμό ήταν σημαντικό, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί που τον έζησαν. Τον Απρίλιο του 2008 ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος, ένα από τα αγαπημένα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Χριστοδούλου, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή.

 Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του "ierovima" ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει δεχθεί εισήγηση από αρκετούς ιεράρχες για επιστροφή του π. Επιφανίου Οικονόμου στη θέση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας.

Ο αρχιεπίσκοπος εξετάζει σοβαρά αυτή την πρόταση, ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλες όπως αυτή που αφορά στον δημοσιογράφο και αρχιμανδρίτη Κώστα Παπανικολάου που έχει διατελέσει και διευθυντής του ραδιοφώνου της Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος είχε αποστείλει στους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος την εξής επιστολή συμπαράστασης

 

"Αγαπητοί μου αδελφοί και συνεργάτες στο ραδιοφωνικό έργο της Εκκλησίας, Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους σας στον δίκαιο αγώνα σας για την διάσωση των θέσεων εργασίας στον Ρ/Σ της καθώς και των εργασιακών και ασφαλιστικών σας δικαιωμάτων Δεν ξεχνώ ποτέ την άριστη συνεργασία που είχα με όλους σας την τριετία 2005 - 2008, η οποία, κατά γενική ομολογία, είχε θετικότατη ανταπόκριση από τον λαό του Θεού, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση και το διαρκές και αμέριστο ενδιαφέρον του Μακαριστού και αξέχαστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου Λυπάμαι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, πλέον, το Ραδιόφωνό μας, το οποίο αγαπήσαμε και με πάθος υπηρετήσαμε, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

 Εύχομαι και ελπίζω να επικρατήσει, τελικά, η Εκκλησιαστική αγάπη και όχι η τεχνοκρατική αναλγησία Σας ασπάζομαι όλους προσωπικά, με όλη μου την αγάπη και εύχομαι από καρδιάς  Υπομονή, Προσευχή και Ελπίδα"