''Εμμένω και θα εμμένω''

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 04/02/2012

Υπό Αιδεσιμολ. Δημητρίου Λυμπεροπούλου

Εφημερίου Ιερού Ναού Προφ. Ηλιού Τριπόλεως

 

          Ναι θα εμμένω. Ζητώ να μου γνωρίσουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι, πως και γιατί υπάρχει αυτό το τεράστιο χρέος της Ελλάδος. Aλλά ας μην προσπαθείτε εσείς και εγώ να το μάθουμε. Μην ζαλίζομε το κεφάλι μας. Είναι που είναι ζαλισμένo από τα τόσα και τόσα προβλήματα. Ανέτρεξα λοιπόν σε εφημερίδες και σε περιοδικά και το βρήκα. Βρήκα την καθαρή αλήθεια και την παρουσιάζω. «Όταν το ελληνόπουλο και η ελληνοπούλα, ντυμένα στα εθνικά χρώματα, κοιμόντουσαν αθώα στο κρεβάτι τους, και έξω κάτω από το φως του φεγγαριού, έσκουζε ο γκιώνης, εμφανιζόταν στα δωμάτια των παιδιών η γιαγιά. Η τρυφερή γριούλα με το τσεμπέρι, αθόρυβα, έβαζε μερικά λεφτά κάτω από τα παιδικά μαξιλάρια. Αυτό γινόταν παντού, για χρόνια. Σε κάθε οικογένεια. Τα παιδιά το πρωί έβρισκαν τα λεφτά και χαρούμενα ξόδευαν το χαρτζιλίκι της γιαγιάς. Όλα τα παιδιά, όλα τα λεφτά. Και μια μέρα ήρθε η δραματική αποκάλυψη : από ένα μοιραίο παιχνίδι της τύχης αποκαλύφθηκε ότι γιαγιά δεν υπήρχε. Ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ντυνόταν γιαγιά, με το καροτσάκι του πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και κορόιδευε τα ελληνόπουλα ότι δήθεν τους έδινε χαρτζιλίκι, ενώ στην πραγματικότητα αυτό ήταν δάνειο». Έτσι, κύριοι, φθάσαμε ως εδώ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνωμοσία συλλογικής εξαπάτησης λαού στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Με χίλιες δυο μεθόδους η Ευρωπαϊκή Ένωσις παραπλάνησε, παρέσυρε και κατέστησε θύματα χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες, μέσα από μια εικονική συμπεριφορά που πρόσφερε αδιακρίτως. Με εικονικές ευμάρειες και ψεύτικες προόδους ανάπτυξης, χορηγήσεις παντός είδους δανείων, πιστωτικές κάρτες, κατάφερε να δημιουργήσει έμφραγμα στην καρδιά του Έλληνα και να είναι ο πολίτης αλυσοδεμένος και αιχμάλωτος στα ανοίκεια και βδελυρά σχέδια όλων αυτών που τα απεργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα μας είναι βαριά πληγωμένη, βυθισμένη στο χάος.           Βαριά τα σύννεφα της απόγνωσης και της απελπισίας. Βαρύτατη και η ανασφάλεια που συσσωρεύτηκε στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Σκυμμένα κεφάλια. Απογοήτευση και γκρίνια παντού. Παραμιλητά στον δρόμο. Και δεν φθάνουν αυτά. Από κοντά και τα χαράτσια. Ο λεγόμενος κεφαλικός (εγκεφαλικός) φόρος. Φόροι, φόροι παντού. Εδώ επαληθεύονται τα προφητικά λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (του Πατροκοσμά) που έλεγε : «Θ' άρθουν καιροί που θα βάνουν φόρους στα παράθυρα και στα κοτέτσια». Έφθασαν σχεδόν σε όλους μας το τέλος επιτηδεύματος και το τέλος για τα ακίνητα ενσωματωμένο με το τιμολόγιο της αξίας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, της ΔΕΗ. Ήταν μια πράξις άκρως ύπουλη και πονηρά. Θα συμπεριλάβωμε είπαν το τέλος ακινήτων εις το τιμολόγιο της ΔΕΗ, με τον εκφοβισμό και την απειλή, ότι εάν δεν το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος να γίνεται διακοπή ρεύματος.          Σε αυτό το στυγνό μέτρο, τον κατάπτυστον αυτόν νόμο, που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο, μόνον από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας βίαιος τρόμος, άκρως αντισυνταγματικός, με σκοπόν και μόνον να εισπραχθούν μερικά εκατομμύρια ή και δις ευρώ, για την πληρωμή της δόσης του δανείου, που έχει υπογράψει η Ελληνική Κυβέρνησις με το Δ.Ν.Τ. Είναι ένα από τα υπόλοιπα άλλα χαράτσια που γονατίζουν τον Έλληνα πολίτη, τον άνεργο, τον φτωχό, τον μεροκαματιάρη, τον συνταξιούχο με 300  τον μήνα αν τα παίρνει και αυτά, και γενικώς κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει καθημερινώς, το πρόβλημα και αυτής ακόμα της επιβίωσης. Η Ελλάδα μας, η ανεξίτηλη Ευρωπαϊκή χώρα, βάλλεται, διαβάλλεται, διαπομπεύεται, καθυβρίζεται, κακοποιείται, ακρωτηριά-ζεται, δεινοπαθεί αδίκως ως εκείνος ο Εσταυρωμένος Ιησούς.Όλοι αυτοί που αποτελούν την εξοντωτικήν σύνθεσιν κατά των Ευρωπαϊκών χωρών, το Δ.Ν.Τ., η Τρόικα, η Μέρκελ κ.λ.π., είναι γαντζωμένος στο τρένο μιας αχαλίνωτης εξουσίας, και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να ιδρώσει το αυτί τους, για να αφουγκραστούν τον βαρύτατον γογγυσμόν του Ελληνικού λαού. Εδώ θέλω να καταθέσω την πλήρη ανησυχία μου. Γερμανοί, CIA, Σιωνιστές, Μασόνοι, βρίσκονται όλοι στο σκοτεινό κέντρο που απεργάζεται την καταστροφή του λαού μας. Γιατί μας ζηλεύουν, μας μισούν. Θέλουν να πάρουν την γην των προγόνων μας. Να υποδουλώσουν το αδούλωτον πνεύμα μας. Να εξαφανίσουν την γνώση, την φιλοσοφική σκέψη. Να διωχθεί η Εκκλησία. Να σκλαβωθεί το ΓΕΝΟΣ. Θέλουν να πάρουν όλα αυτά για να γίνουν άνθρωποι. Αυτοί που όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, εκείνοι περπατούσαν στα τέσσερα σε προνηπιακή ηλικία. Αυτοί που παίζουν το άθλιο παιγνίδι τους, και εξακολουθούν να δανείζουν με τον τρόπο που ξέρουν. Αλλά η Πατρίδα μας, θα αγωνισθεί με υπερηφάνεια. Όλοι εμείς. Όλοι μαζί μπορούμε. Θέλουμε να ζήσωμε ανεξάρτητοι και υπερήφανοι στην Ευλογημένη μας χώρα, στην ηρεμία και την ησυχία μας. Να ζήσωμε με το κεφάλι ψηλά. Έστω και με «ελιά, ψωμί, κρασί, σταφύλια και ψάρι», όπως μας λέγει ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

Στον ελληνικό λαό καθώς το έχει αποδείξει επανειλημμένος πάνω απ' όλα είναι η ανεξαρτησία, η λεβεντιά, και η ένδοξη υπερηφάνεια, όπως μας διδάσκει και η ένδοξη ιστορία μας. Ζάλογγο - Κούγκι, Αρκάδι.           Αντί όμως της κατακρήμνησις και της αποτίναξης, να πάρωμε τα άτια μας σαν τον Γέρο του Μοριά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, και στεφανωμένα με αγριολούλουδα να προχωρήσωμε για τον μεγάλο μας αγώνα. Για μια Ελλάδα με όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Εδώ μου έρχονται στο νου εκείνα τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη, όταν το έτος 1969 αναγορεύθει σε επίτιμον διδάκτορα στην φιλοσοφικήν Σχολήν Θεσσαλονίκης. Είπε μεταξύ άλλων : «Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και αδίκων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή την μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνομαι απόκληροι; Δεν γυρεύω μήτε το γύρισμα προς τα πίσω, γυρεύω το νου, την ευαισθησία, και το κουράγιο των ανθρώπων που προχωρούν πάντα εμπρός.

Ο ελληνικός λαός θέλοντας και μη ζει σε μια δεύτερη ΚΑΤΟΧΗ, μετά από εκείνη του 1940-1944. Τότε η φασιστική επιδρομή του Μουσολίνι, και η πολεμική μηχανή του Χίτλερ, και τώρα ένα από τα ίδια, η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ με τις στυγνές απάνθρωπες επιβολές, συνεργαζομένη με το Δ.Ν.Τ. και την ΤΡΟΙΚΑ.          Οργίζομαι κάθε φορά που βλέπω από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, και από τον τύπο τα ίδια στυγνά πρόσωπα, τους κ. Σόϊμπλε και Μέρκελ, ως και τους Τροϊκανούς που έρχονται με τις μαύρες τους τσάντες, μας παίρνουν τα λεφτά μας, τον ιδρώτα μας, το ίδιο μας το αίμα και φεύγουν. Είναι τόσο ταχείς στις κινήσεις τους, φοβούμενοι την οργή του Ελληνικού λαού. Πράγματι ανάβουν τα αίματα του ταλαιπωρημένου Έλληνα πολίτη, που βλέπει να κριμνήζεται ο ίδιος στο χάος.Μέσα σε αυτή την κοσμοχαλασιά, ένας Γέροντας ασκητής λέγει με την ισχνή τρεμμάμενη φωνή του : «Είμαι διατεθειμένος να δουλέψω δωρεάν και σκληρά αν και πέρασαν τα χρόνια μου, ''για την Ελλάδα μας'', και δυο και τρία χρόνια, όσο θα χρειασθεί μέχρι να ξεχρεώσουμε». Αλλά θα δουλέψω με μια προϋπόθεση. Να υπάρξει ειλικρινής και σωστή διαχείρισης της κρατικής οικονομίας. Για όλα τα ανωτέρω οφείλη η μεταβατική Κυβέρνησις να σκύψει το κεφάλι και να αρχίσει τις έρευνες πως και γιατί δημιουργήθηκε το τεράστιο αυτό χρέος. Να κινηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι της καταστάσεως αυτής. Οι κύριοι που ενέπλεξαν την Ελλάδα σε αυτήν την δίνη της υφέρπουσας φτώχειας και χρεοκοπίας, να λογοδοτήσουν και να υποστούν τις κυρώσεις του Νόμου και μάλιστα παραδειγματικώς. Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζεται μια ανεξέλεγκτη κατάστασις. Πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε., μια μετά την άλλη, ακολουθούν μια πτωτικήν πορείαν, με επικειμένη την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΝ, και τούτο είναι δείγμα ότι το EURO αρχίζει σιγά σιγά να αργοπεθαίνει. Και τούτο είναι απόρροια δια του ότι το EURO κτίστηκε σε σαθρές βάσεις. Δομικά παρουσιάζει κάποιες ατέλειες. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική του, η Ελλάδα δεν έπρεπε προ δεκαετίας να εισέλθει εις αυτό, και να αποτελέσει ένα κομμάτι της ΟΝΕ. Και τούτο γιατί ούτε είχε ούτε και έχει την υποδομή που χρειάζεται για την επιβίωσή του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να εντάσσει στους κόλπους της κράτη που δεν ήσαν έτοιμα να γίνουν μέλη της.

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλλονται να κρατηθεί το ευρώ, γιατί μια επικείμενη κατάρρευση του θα επιφέρει πλείστα όσα προβλήματα στην Ευρώπη.

Ήταν ένα πείραμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά πόσον ένα τέτοιο Ευρωπαϊκό νόμισμα θα είχε τα αποτελέσματα που φιλοδοξούσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Το πείραμα όμως φαίνεται ότι δεν τελεσφόρησε. Οι απέλπιδες κινήσεις της Ε.Ε. για την διάσωση του Ευρώ, βυθίζουν καθημερινώς κράτη μέλη στο χάος και στο χείλος της χρεοκοπίας.

Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα, τι γίνεται με την Ελλάδα.

Ο διακεκριμένος και σεβαστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Howard της Νέας Υόρκης κ. Νικόλαος Σταύρου, σε συνέντευξή του στα Μ.Μ.Ε. μεταξύ άλλων είπε : ''Οι Έλληνες να εκδιώξουν την ΤΡΟΙΚΑ, το Δ.Ν.Τ., την Μέρκελ και να γυρίσουν στην δραχμή.

Εδώ όμως τίθεται το πρόβλημα. Όσο υπάρχει το Ευρώ δεν συμφέρει την Ελλάδα να γυρίσει στην δραχμή, γιατί θα έχουμε δυο οικονομίες, μια με το Ευρώ και μια με την δραχμή.

Για να αποκτήσει η Ελλάδα το νέο της Εθνικό νόμισμα, όσο το ξένο Ευρώ εξακολουθεί να υπάρχει, σε αυτή την περίπτωση θα είναι άκρως καταστροφικό. Για να επιτευχθεί μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται το πρώτον, η έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ. Γιατί από την μια πλευρά θα έχουμε τις περισσότερες αποταμιεύσεις σε Ευρώ, και από την άλλη θα έχομε τους μισθούς και τις συντάξεις να δίδονται από τα τραπεζικά καταστήματα σε δραχμές.

Θα έχουμε δυο Ελλάδες, την Ελλάδα εκείνων που θα έχουν πρόσβαση στο Ευρώ, των οποίων η εξουσία θα είναι μεγάλη, έναντι των άλλων, που δεν θα έχουν πρόσβαση στο Ευρώ, και θα ζουν με το Εθνικό νόμισμα, σε μια τριτοκοσμική Ελλάδα.

Ουδεμία συζήτησις λοιπόν για επιστροφή στην δραχμή, όσον το Ευρώ υφίσταται στην Ευρωζώνη. Τότε και μόνον επιστροφή στην δραχμή όταν το Ευρώ  πεθαίνει στην Ευρωζώνη. 

Αρκετά ο Ελληνικός λαός υπέφερε και υποφέρει εξ αιτίας του.

Μην νομίζει κανείς ότι η Ευρωζώνη αγαπά την Ελλάδα και την στηρίζει δήθεν για να μην χρεοκοπήσει. Το κάνει γιατί όταν η Ελλάδα πτωχεύσει, τότε θα αρχίσει το ντόμινο. Μια χώρα μετά την άλλη μέλη της Ε.Ε. θα καταρρέουν.

Όσο και να προσπαθούν λυσσωδώς για το Ευρώ, έχει κλείσει τον κύκλο του.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία ούτε τρομοκρατούνται, ούτε σκύβουν το κεφάλι. Ο ξεσηκωμός ενάντια στα δυσβάστακτα και αντισυνταγματικά ''χαράτσια'', βρίσκει την συγκυβέρνηση έντρομη που προσπαθεί βιαίως να καταστείλει και να κάμψει τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων και πολιτών που αντιδρούν εντόνως και νομίμως στην εφαρμοζόμενη πολιτική των χαρατσίων, και την λιτότητα που λαμβάνει νέες διαστάσεις. Προσπαθεί η συγκυβέρνησις να είναι εντάξει με την Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφορώντας για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στον Ελληνικό λαό μετά από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, εφεδρεία κλπ.

Η επιβολή των χαρατσιών έχει αναστατώσει τον Ελληνικό λαό και αρχίζουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την κατάργησή τους.

Ο Γερμανός επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας είπε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολύτιμο αγαθό και η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανένα πολίτη που δεν πληρώνει τον φόρο (χαράτσι), αλλά πληρώνει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι ο υπέροχος  και υπερήφανος λαός μας, θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα; Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, του κόπου του, του αίματός του, των αξιών του, και δυστυχώς να διασύρεται παγκοσμίως;

Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχομε άλλο. Ως εδώ. Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε κύριοι της συγκυβέρνησης άλλες λύσεις. Αν δεν μπορείτε ομολογείστε την αδυναμία σας. Δεν είναι ντροπή. Είναι απαράδεκτο να εμμένετε στην πλήρη καταστολή μας.

Δεν είσθε μόνον οφειλέτες στους δανειστές σας, αλλά είσθε και οφειλέτες και στον λαό, σε εμάς που ταχτήκατε να υπηρετείται. Αν δεν καταφέρετε εσείς κύριοι την Εθνική Σωτηρία αυτό θα προκύψει από την λαϊκή απάντηση.

Ήρθε η ώρα που πρέπει ο υπερήφανος Ελληνικός λαός να δείξει το μέγεθος της δυνάμεώς του, να κάνει γνωστόν ότι εξαντλήθησαν πλέον τα όρια. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρουμε όλοι μας τις τύχες μας στα χέρια μας. Γιατί όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς, τόσο καθιστούμε τον εαυτόν μας συνυπεύθηνο στην κατρακύλα που έχει πέσει ολοκληρωτικά η Ελλάδα. Αν δεν αφυπνισθούμε, δυστυχώς έχομε τελειώσει.

Καιρός λοιπόν να ξεσηκωθούμε. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Αν δεν τα αλλάξουν οι τριακόσιοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να τα αλλάξουμε εμείς. Όλες οι ανατροπές, όλες οι μεγάλες αλλαγές έγιναν από ηρωικούς ανθρώπους, κυρίως από νέους. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, που κάθονται και παρακολουθούν αμήχανοι και εκστατικοί, μπροστά στα τεκταινόμενα. Όχι με βία, αλλά με δύναμη, με καθαρότητα, με ηρωισμό, με αποφασιστικότητα.

Δυστυχώς είμεθα θύματα. Κάποιοι μας ξεγέλασαν. Κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς, και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων που ακούν στο όνομα ΤΡΟΙΚΑ - ΔΝΤ - Μέρκελ - Σαρκοζί.

Είναι υποχρεωμένοι οι εκάστοτε Κυβερνώντες, πριν να λαμβάνουν αποφάσεις, να γνωρίζουν τα συμβαίνοντα στους δρόμους, στα μαγαζιά, στα σπίτια, και γενικώς στην καθημερινότητα. Αυτά δεν θα τα μάθουν από την ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ, αλλά από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό. Η συγκυβέρνησις ανεκοίνωσε δια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη ότι η ΔΕΗ δεν θα προβεί σε διακοπή ρεύματος, αρκεί να πληρώσει την αξία του ρεύματος και όχι το χαράτσι επί των ακινήτων.    

Να λοιπόν, αναδιπλώθηκε η συγκυβέρνησις και πήρε την απειλή πίσω. Εδώ λοιπόν η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (του Πατροκοσμά), 250 χρόνια πριν λέγοντας : ''Θα σας βάλλουν βαρύ και δυσβάστακτο φόρο ακόμα και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν. Πράγματι, και δεν πρόλαβαν.

Μην λυγίσομε λοιπόν στην απειλούμενη οικονομική χρεοκοπία.

Ούτως ή άλλως αυτήν κατά κάποιον τρόπον την ζούμε. Να αρνηθούμε όμως την χρεοκοπία της ιστορίας μας, της αξιοπρέπειας, της Εθνικής μας συνειδήσεως; Τα ιδανικά αυτά οφείλομε να τα διατηρήσωμε μέχρι τελευταίας ρανίδος. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο συμφέρον. Γιατί η Εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία χιλιετιών που την ζηλεύουν πολλοί.

Οφείλομε να μεταμορφώσωμε τα παραδείγματα των προγόνων μας, σε δικά μας βιώματα, την Ελλάδα μας σε πραγματική μας ένδοξη Πατρίδα, την ιστορία μας, ιστορία χιλιετιών, ως προμετωπίδα, που τείνουν ποικίλα ρεύματα κουλτουριάρηδων νεωτεριστών, ιδεολόγων, τόσον από την ενδοχώρα όσον και από το εξωτερικό, να την αλλοιώσουν, να την κολοβώσουν, να την απαλείψουν από τα βιβλία της εκπαίδευσης. Οφείλομεν να την κάνωμε δική μας ταυτότητα.

Να μετατρέψωμε την υποτέλεια σε ηρωισμό, και τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας μας σε εθνικήν υπερηφάνεια.  

Εμπρός λοιπόν για τον Μεγάλο Αγώνα.