Στην αγκαλιά της Μητρόπολης Ηλείας από την Ουκρανία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2015

Μερικές ημέρες ξενοιασιάς, μακριά από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, περνούν από την περασμένη Κυριακή 45 παιδάκια, 8 έως 16 ετών, που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας στη Βάρδα.
Συνοδεία του πατρός Βιτάλη του Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου από το χωριό Γιάλτα του νομού Νοντετσκ και ομάδα εκπαιδευτικών τα παιδάκια από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν για δεκαπέντε ημέρες στον ξενώνα της Ιεράς Μητρόπολης (διευθυντής Κ. Μιχάλης Ροδόπουλος) σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνοσερβικής φιλίας ο Άγιος Σάββας και η Αγία Σοφία (πρόεδρος Πατήρ Ερμόλαος Μεσσαράς).
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους, θα παρακολουθούν καθημερινά διάφορες εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, όπως θεατρικές παραστάσεις, ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορός από τους Συλλόγους Λεχαινών και το Σύλλογο Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες», ελληνικά παιχνίδια σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς κ.α.
Ταυτόχρονα, τα φιλοξενούμενα παιδιά θα γνωρίσουν αρκετά από τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την υποδοχή, τα παιδιά συνάντησε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, διάφοροι Ιερείς αλλά και πολίτες. «Πρόκειται για υπέροχα συγκροτημένα παιδάκια όπου η ευγένεια και ο σεβασμός είναι διάχυτες. Χαρούμενες φωνές και λαμπερά πρόσωπα, πλημμύρισαν τον ξενώνα.

Σκοπός μας είναι, να κάνουμε τις ημέρες των παιδιών αυτών πιο ανθρώπινες και χαρούμενες, μέσα από τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο φιλοξενίας. Δεν είμαστε μόνο η Ελλάδα της κρίσης αλλά η χώρα, ο τόπος του πολιτισμού, του Χριστιανισμού, της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης» σημειώνει η διεύθυνση του ξενώνα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγή: Εφημερίδα «Πρωινή»