Οι φούσκες μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και κάποια στιγμή σκάνε…

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/05/2015

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Αν όσα πληροφορήθηκα σήμερα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε πάτερ μου δεν θα λυπηθώ να σου πω ότι ΔΕΝ κάνεις, είσαι λίγος.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

Μια τυχαία συνάντηση με προϊστάμενο της ΔΕΗ και η συνομιλία που ακολούθησε μαζί του με  άφησε άναυδο.

 

«Ξέρετε ότι θα κόβαμε το ρεύμα από τον ναό γιατί υπήρχαν οφειλές πάνω από 9.000 ευρώ; Ο ναός όφειλε λογαριασμούς πάνω από δύο χρόνια και παρά τις οχλήσεις μας για ρύθμιση, δεν έγινε τίποτα…Και μιά- δυό μέρες  πριν κόψουμε το ρεύμα, εμφανίστηκε ένας παπάς που δεν ήταν του ναού όπως μας είπε και μας παρακαλούσε με δάκρυα στα μάτια να κάνουμε νέα ρύθμιση την οποία και τελικά κάναμε. Τον λυπηθήκαμε…Μας υποσχέθηκε ότι από δω και πέρα θα πληρώνει ο ναός τους λογαριασμούς και πράγματι από τότε μέχρι σήμερα ο ναός είναι συνεπής».

 

Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ διέκρινε την δυσπιστία μου και μου είπε πως όποτε θέλω, μπορώ να περάσω από τη ΔΕΗ να μου δείξει  τα στοιχεία!

 

Πάτερ μου, από ότι ξέρω,  ο ναός είναι μεγάλος και μάλλον έχει έσοδα. Πώς άφηνες  λοιπόν επί δύο χρόνια απλήρωτη τη ΔΕΗ;  Γιατί δεν φρόντιζες να είσαι συνεπής και να μην πέφτει σε ανυποληψία ο ναός;

 

Και αν δεν βρισκόταν ο άλλος παπάς να δεσμευτεί ότι ο ναός θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, η εκκλησία θα βυθιζόταν στο σκοτάδι μέχρι να βρεθούν χρήματα για την εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ.

 

Και εκεί που πήγα να ηρεμήσω, ήρθε και άλλη πληροφορία από ενορίτη : ότι ήταν απλήρωτος επίσης και ο λογαριασμός του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ. Κάπου 3.000 ευρώ οι δύο λογαριασμοί! Και μάλιστα η μια τηλεφωνική γραμμή είχε κοπεί και σε λίγες μέρες θα κοβόταν και η άλλη αν δεν πληρωνόταν άμεσα η οφειλή στον ΟΤΕ!

 

Για όνομα του Θεού πάτερ μου! Είναι δυνατόν; Ναι μου απάντησαν από την ΕΥΔΑΠ (που δεν θα έκοβε το νερό) και ακόμη το φυσάω και δεν κρυώνει!

Με τον ΟΤΕ δεν βρήκα άκρη, αλλά θα βρώ. Θα ρωτήσω πάτερ μου αν αληθεύει και αυτό. Μένω άναυδος πάτερ μου με την στάση σου.

Δηλαδή ο ναός είχε φεσωθεί με περίπου 12.000 ευρώ απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΗ ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ κι εσύ σφύριζες αδιάφορα!

 

Πάτερ μου για όνομα του Θεού! Δεν κάνεις, είσαι λίγος, πολύ λίγος!

 

Και φυσικά ούτε θέλω να ακούσω κάτι ψιθύρους για οφειλές κάποιων χιλιάδων  ευρώ σε έμπορο κεριών και οφειλές σε κάποιους άλλους

 

Ούτε και πιστεύω πάτερ μου κάτι που ψιθυρίζεται για τα κληρικόσημα και τα τυχερά του ναού.

 

Όμως σε διαβεβαιώνω πάτερ μου ότι θα το ψάξω δημοσιογραφικά το θέμα γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζεις δεν με σταματά τίποτα.

 

Να είσαι σίγουρος πάτερ μου, ότι όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσω θα τα αποστείλω επωνύμως με φάκελο εκεί που πρέπει.

 

Γιατί πάτερ μου όλοι πρέπει να γνωρίζουν και να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

 

Οι φούσκες μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και κάποια στιγμή σκάνε…