Ιερώνυμος:"Θα το μετανοήσουν..."

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/05/2015

Συνοδευόμενος από  μέλη της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα.

 

«Ακούγονται διάφορα σχόλια, λόγια από διαφόρους επισήμους και μη επισήμους. Δεν θέλω προσωπικά να σχολιάσω και να αντείπω σε αυτά που λένε. Τα αφήνω να περάσουν απαρατήρητα. Γι’ αυτά θα μιλήσει η ιστορία. Αλλά θα ήθελα να πω ότι κυρίως αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων. Και τα λόγια μας έχουν κουράσει. Τα λόγια φέραν αυτόν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση που είναι γιατί έλειψε ο λόγος. Χρειαζόμαστε λόγο αυτή την εποχή και όχι λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε: «Η Αγία Βαρβάρα έκανε το θαύμα της και έδειξε πως είναι να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Αλλά είναι και μία ανακεφαλαίωση της πίστεώς μας ότι τα ιερά λείψανα των αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους ανθρώπους πρότυπα σε αυτή την κοινωνία. Πρότυπα για τα οποία έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σε όλους τους χώρους».

 

Σε ερώτημα σχετικό με όσους κάνουν λόγο για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολλή συζήτηση και έχουμε απαντήσεις ολοκληρωμένες. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».