Συνάντηση αρχιεπισκόπου Αχρίδος με μητροπολίτη Ιλαρίωνα

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 21/04/2015

agioritikovima.gr Με τον άνθρωπο, του οποίου η διαμεσολάβηση ως εκπροσώπου της Ρωσικής Εκκλησίας, άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωσή του συναντήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος.

Συγκεκριμένα, στις 20 του Απριλίου,ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης, που διαμένει στη Ρωσία, ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Του Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος επισκέφθηκε το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ για όλα όσα έχουν κάνει αναφορικά με την απελευθέρωσή του, αλλά βεβαίως και την παραμονή του για ξεκούραση, ιατρικές εξετάσεις και για τη θεραπεία του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Επίσκοπος Moravichsky Αντώνιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Σερβίας στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικολάι Balashov, και το μέλος της Γραμματείας για τις διορθόδοξες σχέσεις του ΤΕΕΣ, AY Hoshev