Στέλνουμε την αγάπη μας στα παιδιά και τον λαό της Μαδαγασκάρης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/04/2015
Την Κυριακή 19 Απριλίου φορτώθηκε το εμπορευματοκιβώτιο (container), μήκους 12 μέτρων, το οποίο περιέχει την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν για το λαό και τα παιδιά της Μαδαγασκάρης τρεις ενορίες: Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. Τον κεντρικό συντονισμό του όλου έργου διευθύνει ο π. Κωνσταντίνος Μαργώνης, Εφημέριος του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο έργο αυτό.
Σεβ.ΜαδαγασκαρηςΤο εμπορευματοκιβώτιο –είναι το 17ο που αποστέλλεται στην ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης- περιέχει μεταξύ άλλων οικοδομικά υλικά, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, εκκλησιαστικά είδη, σχολικά είδη, παιχνίδια, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες ηλικιωμένων, ποδήλατα, παπούτσια –σαγιονάρες, ποτήρια και είδη οικιακής χρήσεως κ.ά. Η φόρτωση του container έγινε στη μεγάλη αποθήκη μπροστά από τον ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου και σε αυτήν βοήθησαν μεταξύ άλλων και νέοι της ενορίας μας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Συμμετείχαν από τον Ιερό Ναό μας ο π. Συμεών Βενετσιάνος, ο π. Ευγένιος Κονταρίνης και ο π. Κωνσταντίνος Στούμπος.
Σημειώνουμε ότι από την 1η έως και  8 Μαρτίου 2015 στην ενορία μας συγκεντρώσαμε διάφορα είδη απαραίτητα και αναγκαία για τον λαό και τα παιδιά της Μαδαγασκάρης, με τη συγκινητική συμμετοχή των ενοριτών μας και τη συνεργασία του Ενοριακού Φιλοπτώχου ταμείου και της Ενοριακής νεανικής Εστίας.  Και με τον τρόπο αυτό η ενορία μας συμπαραστέκεται έμπρακτα και βοηθά άμεσα με πολλούς τρόπους, καθώς οι χριστιανοί δεν λησμονούν το χρέος της αγάπης που μας ξανοίγει στον κόσμο.  Ανταποκρινόμαστε συνεχώς στην έκκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου, ενός δυναμικού και πολύ αξιόλογου Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ανθρώπου που αναλώνεται καθημερινά στην ορθόδοξη ιεραποστολή, τη χριστιανική μαρτυρία και τη διακονία των αδελφών μας.