Συναυλία αγάπης από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2015

Ι.Μ.Διδυμοτείχου Συναυλία, αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ  στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, με την αυθόρμητη και εθελοντική πρωτοβουλία καλλιτεχνών, την Κυριακή 29 Μαρτίου ε.ε. Το προιόν της Συναυλίας διετέθη από τους καλλιτέχνες για το Συσσίτιο, που λειτουργεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, από το οποίο σιτίζονται καθημερινά 40-50 πρόσωπα και ενισχύονται περιστασιακά με είδη διατροφής άλλες 80 οικογένειες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες· Αραμπατζής Κωνσταντίνος, Αρβανιτούδης Δημήτριος, Γιαννέλης Δημήτριος, Γκρέμος Χρήστος, Γράψιας Δημήτριος, Δέσποινα Μηχαϊλίδου, Κισσούδης Χρήστος, Τζέλας Χρήστος, Χάβου Ελένη, Χατζηχριστοδούλου Σταύρος,  Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, Λίτσα Διάκα, ο Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και η Κοινωνία Εθελοντών Δράσης.

 

Οι  χορηγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν· το φωτοαντιγραφικό κέντρο Γιάννη Σφύρη, ο γραφίστας και ηχολήπτης Σωτήριος Μάρκου, το ανθοπωλείο «Ανθέων Συλλογή» της Χρυσούλας Δαρόγλου, οι φωτογράφοι Παρασκευάς Μπιλιακάκης και Γεώργιος Κομνηνάκης, το super market «Κωνσταντινίδη», η δημοσιογράφος Μαρία Μανάκα που ανάλαβε την προβολή της «Συναυλίας Αγάπης και Αλληλεγυης» στα Μ.Μ.Ε.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και όλους όσους επώνυμα ή ανώνυμα εργάσθηκαν εθελοντικά για την επιτυχία της εκδήλωσης συνεχάρη τον υπεύθυνο του Συσσιτίου και Προϊστάμενο της ενορίας Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Διδυμοτείχου, για τη φιλότιμη προσπάθειά του και σημείωσε· «Σήμερα ζούμε έντονα την κρίση αυτή στο επίπεδο της οικονομικής ζωής. Είναι μια κρίση που κοστίζει ακριβά σε όλους, γιατί υποφέρουμε όλοι. Ακριβώτερα όμως κοστίζει στους φτωχότερους και ασθενέστερους, γιατί απειλεί την ίδια την επιβίωσή τους. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βρέθηκαν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ο ορμαθός των αστέγων, οι στρατιές των ανέργων, τα διαρκώς αυξανόμενα κύματα των πολιτικών και οικονομικών μεταναστών, δημιουργούν μια κατάσταση όχι απλώς απογοητευτική αλλά κυριολεκτικά δραματική.

 

Η Εκκλησία μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να αδιαφορήσει. Στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου βλέπει το τιμιώτατο πλάσμα του Θεού, για τη σωτηρία του οποίου ο Χριστός προσέφερε το αίμα Του. Διαφυλάττει στο πνευματικό της Αρτοφόριο, σαν πολύτιμο θησαυρό, την εντολή του Χριστού για έμπρακτη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, και δραστηριοποιείται με ποιμαντική ευθύνη σε έργα ευποιίας, που θεραπεύουν  και τις υλικές ανάγκες του ανθρώπου, όχι σαν αφορμές επίδειξης, αλλά  ως ευκαιρίες έκφρασης της αγάπης Της προς την εικόνα του Θεού».