Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ.Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/03/2015

I.M.Koρίνθου Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τιμήθηκε κι εφέτος η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 και η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το εσπέρας της 24ης Μαρτίου 2015, τέλεσε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον εορτάζοντα και κατάμεστο κόσμου, Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγίων Θεοδώρων, κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε επίκαιρα, ως προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο Διευθυντής Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος π. Κάλλιστος Ροδόπουλος.

 

   Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Νεμέα, όπου και τέλεσε στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την Θ. Λειτουργία, ομιλώντας στους πιστούς, για την σπουδαιότητα της ημέρας τόσο για τον Ελληνισμό όσο και για την Ορθοδοξία. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας προέστη και της Δοξολογίας, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

 

Εν συνεχεία, επέστρεψε στην Κόρινθο και τέλεσε, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου, παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υπουργού Επικρατείας κ. Νικολάου Παππά και των Αρχών του τόπου, την επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Επετείου της Ενάρξεως της Επαναστάσεως του 1821. Ακολούθως, όλοι μαζί μετέβησαν στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού, όπου έλαβαν χώρα το Τρισάγιο προς τιμήν των Ηρώων της Επαναστάσεως και η κατάθεση των Στεφάνων εκ μέρους της Πολιτείας, του Στρατού, των Αρχών και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία. Ακολούθησε, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η καθιερωμένη Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση, θέτοντας με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο των πανηγυρικών εκδηλώσεων και τονώνοντας αισθητά το Εθνικό φρόνημα των παρευρισκομένων.       

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ