΅Φοβερά Προστασία΅ στη ΣΕΑΠ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2015
π.Νεκτάριος Μαρκάκης Με ιδιαίτερη ευλάβεια υποδέχθηκε η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο, αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Παναγίας "Φοβερά Προστασία" από την ιερά μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.
Την εικόνα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ο στρατιωτικός ιερεύς της ΣΕΑΠ αντισυνταγματάρχης πρωτ. Νεκτάριος Μαρκάκης με ειδικά διαμορφωμένο στρατιωτικό όχημα για τη μεταφορά της.
Η εικόνα τοποθετήθηκε στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σχολής την οποία προσκύνησαν το προσωπικό, οι μαθητές και στρατεύσιμοι, στους οποίους διανεμήθηκαν μικρές εικόνες για ευλογία. Πραγματοποιήθηκε δέηση από τον ιερομόναχο π. Χρυσόστομο, ο οποίος συνοδεύει την εικόνα μαζί με τον μοναχό π. Ταράσιο από την ιερά μονή Κουτλουμουσίου. Στη συνέχεια ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ιστορία της ιεράς εικόνος και τέλος ο στρατιωτικός ιερεύς ευχαρίστησε για την τιμή και ευλογία να βρεθεί η εικόνα στη ΣΕΑΠ.
Μετά το πέρας η εικόνα μεταφέρθηκε με το ειδικά διαμορφωμένο στρατιωτικό όχημα στο μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον στρατιωτικό ιερέα και τον αντισυνταγματάρχη κ. Μιχαήλ Πρινιανάκη, όπου και θα παραμείνει για προσκύνηση έως τη Δευτέρα το απόγευμα.