Η Μητρόπολη Γλυφάδας αποκτά επιτέλους στέγη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/02/2015

Ένα χρόνιο πρόβλημα, της έλλειψης στέγης για τη Μητρόπολη Γλυφάδας, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και Ελληνικού φαίνεται να βρίσκει λύση. 

Το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση, δωρεάν, δημοτικού χώρου, προκειμένου με δικά της έξοδα η Μητρόπολη να ανεγείρει Επισκοπείο το οποίο θα στεγάζει τις υπηρεσίες της αλλά και θα υποστηρίζει και το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου είπε  πως με την παραχώρηση αυτή ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Μητρόπολης το οποίο υφίσταται από την ημέρα της ίδρυσής της. 

"Σήμερα", είπε ικανοποιούμε μία ανάγκη της εκκλησίας μας γιατί είναι αυτονόητο πως η Μητρόπολή μας πρέπει να έχει έδρα στη Γλυφάδα".  

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος  περιέγραψε την υπό παραχώρηση ιδιοκτησία του δήμου, 1000 τ.μ. περίπου που βρίσκεται  επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στη συμβολή με την Ζέππου, είπε πως κάποιες νομικές εκκρεμμότητες που υπήρχαν έχουν επιλυθεί και διευκρίνησε πως για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία γίνεται παραχώρηση της χρήσης  (η οποία μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή) και όχι η ιδιοκτησία της. 
 
"Αυτό" είπε "το κάνουμε με συγκεκριμένες προβλέψεις, όπως ορίζει ο νόμος και με συγκεκριμένες προδιαγραφές σ' ότι αφορά στην ανοικοδόμηση και την κάλυψη". "Ευελπιστούμε" είπε καταλήγοντας "πως σύντομα θα έχουμε και μια εμπεριστατωμένη μελέτη εκ μέρους της εκκλησίας. (από vimaonline)