Εκλογές...Οι ιερείς ξέρουν…

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 22/01/2015

 

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Ο κλήρος και για την ακρίβεια οι παπάδες μας, ξέρουν τι θα αλλάξει την επόμενη μέρα των εκλογών: Η Κυριακή θα γίνει Δευτέρα και η ζωή συνεχίζεται.

 

Με λόγια απλά:  Οι ιερείς, γνωρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον στο χώρο του θεάρεστου όσο και δύσκολου λειτουργήματός τους.

 

Ο μισθός πείνας και εξαθλίωσης θα συνεχίσει να ρέει …άφθονος.

 

Οι εθελοντές διάκοι και ιερείς, θα συνεχίσουν να πορεύονται στην ατραπό της αβεβαιότητας ξέροντας πως μπορεί να μην έρθει ποτέ η ώρα που θα δουν το όνομά τους στο ΦΕΚ. Όμως η πίστη στην Ορθοδοξία τους δίνει τη δύναμη και συνεχίζουν.

 

Εκατοντάδες ιερείς ζούν από «ευλογίες» και τυχερά. Τριακόσια και τετρακόσια ευρώ, για να περάσουν το μήνα…Δεν παραπονιούνται, όχι! Απλά αυτή είναι η αλήθεια και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και στις 26 Ιανουαρίου.

 

Οι ιερείς, της επαρχίας μας  ξέρουν ότι εκατοντάδες ενορίες θα παραμείνουν κλειστές αφού οι προσλήψεις ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Όμως οι παπάδες μας, -οι ήρωες της εποχής- θα γίνουν «χίλια κομμάτια» για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ενορίες και να λειτουργηθούν χιλιάδες πιστοί.

 

Τούτες οι εκλογές, είναι εκλογές διαχείρισης-όχι αντιμετώπισης- της οικονομικής κρίσης.

 

Η επόμενη μέρα θα μας βρεί και πάλι στις εκκλησίες να κάνουμε τον σταυρό μας.

 

Ο Θεός βοηθός!