Η εορτή του Αποστόλου Τιμοθέου στη Χαλκίδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/01/2015
Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 τιμήθηκε στη Χαλκίδα με πανηγυρικό τρόπο, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου και του Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, προεξάρχοντος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Μάλιστα, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και τεμάχιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολλούς πιστούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ των οποίων και μικροί μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο ευρίσκεται στα όρια της Ενορίας, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αγίου Τιμοθέου, τον οποίον παρουσίασε ως άξιον μιμήσεως από τους πιστούς.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, ώστε να συνεχίσει την ευάρεστη διακονία του στην Τοπική μας Εκκλησία, στον εορτάζοντα επίτιμο Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Αναστάσιο Δέδε και σε άλλους παρευρεθέντες και εορτάζοντες χριστιανούς του.