Τράπεζα Αγάπης στην Ι.Μ.Κιλκισίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/01/2015

    Τράπεζα αγάπης του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

      Μέσα στο άγιο κλίμα των ημερών, σε ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, η τράπεζα αγάπης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, όπου στεγάζονται και τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

      Με εορταστική διάθεση και ζωντανή μουσική, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ αντάλλαξε ευχές με ενορίτες αλλά και με τους ωφελούμενους της δομής των συσσιτίων που δίνουν ανάσα, στήριγμα και αγάπη. 

 

             Πρωτοχρονιά και Δοξολογία το νέο ενιαυτό

Το νέο ενιαυτό, αλλά και τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου του Ουρανοφάντορος, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου την πρώτη ημέρα του έτους με κάθε επισημότητα.

Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Κιλκίς τελέσθηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτου π. Νικόλαου Ταλζιγιέ, των πρωτοπρεσβύτερων π. Διογένη Λαζαρίδη και Ιακώβου Δουβαλίδη, του οικ. π. Δημητρίου Παπαγεωργίου και των ιεροδιακόνων π. Αθανάσιου Αφεντουλίδη και Βαρθολομαίου Τασιούλη.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα και στη συνέχεια εψάλλει η επίσημος Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους παρουσία των ιερέων της πόλεως των Κιλκίς και εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων αρχών και φορέων.

 

Εκ ης Ιεράς Μητροπόλεως