Σκόρπιες σκέψεις ενός ιερέα για την κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/11/2011

«Παρακολουθούσα όλες αυτές τις μέρες τους πολιτικούς μας να προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση και αγωνιούσα για το μέλλον του τόπου, για το αύριο των παιδιών μας. Σήμερα επιτέλους τα κατάφεραν. Έχουμε «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» είπαν κάποιοι, κυβέρνηση που υπόσχεται να μας οδηγήσει σε διέξοδο.

 

Μέτρησα 48 ανθρώπους, 48 σωτήρες και έκανα το σταυρό μου, ζωή νάχουν. Θα χρειάζονται όλοι, σκέφτηκα, γιατί άμα δεν χρειάζονταν δεν θα τους τοποθετούσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός που ξέρει καλύτερα από όλους ότι περνάμε περίοδο κρίσης, με ένα εκατομμύριο ανέργους, άλλους τόσους υποαπασχολούμενους και άλλους τόσους εργαζόμενους με μισθούς πείνας. Δεν θα τους έβαζε όλους τη στιγμή που ζούμε με δανεικά. Άρα χρειάζονται και οι 48…Χρειάζεται και ο κύριος Θόδωρος Πάγκαλος που έλειπε για δουλειές στην Κίνα και δεν ξέρω τι αρμοδιότητες έχει, χρειάζονται και οι τέσσερις στο Υπουργείο Άμυνας για να σταματήσουν οι προκλήσεις των Τούρκων σε αέρα και θάλασσα . Θα χρειάζονται και οι τρεις στο Υπουργείο Παιδείας ,Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, άσχετα αν ακόμη οι μαθητές μας δεν έχουν βιβλία, θα χρειάζονται και οι τέσσερις στο Υπουργείο Υγείας γιατί το σύστημα Υγείας εκσυγχρονίζεται, θα χρειάζονται και οι τρεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού γιατί είναι καιρός να μεταλαμπαδεύσουμε ανά την υφήλιο το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού.

 

Μεταβατική κυβέρνηση, συγκυβέρνηση, κυβέρνηση ενότητας, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ήταν οι όροι που άκουγα χθες το βράδυ στα δελτία ειδήσεων και σε εκπομπές και σκέφτηκα ότι αυτοί οι 49 άνθρωποι μαζί με τον πρωθυπουργό, επειδή ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν και τι δεινά τραβάει ο λαός, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τις γνώσεις τους αμειβόμενοι με συμβολικό ποσό. Δεν μπορεί δηλαδή, τέτοιες κρίσιμες ώρες, όλοι αυτοί να παίρνουν κατά μέσο όρο από 7.000 ευρώ το μήνα. Δεν ξέρω λοιπόν, μήπως οι ίδιοι ζήτησαν να πληρώνονται για τους τρεις μήνες που θα υπηρετήσουν την πατρίδα, με το μισό ποσό. Εθνικοί σωτήρες είναι και ξέρουν τι τραβάει η πατρίδα μας και ο λαός της.»