Ο μητροπολίτης Σεραφείμ δεν εορτάζει γιατί συμπάσχει

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/11/2011

Δεν θα δεχθεί ευχές , ούτε θα παραθέσει το καθιερωμένο γεύμα στο Ναυτικό Όμιλο ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την ημέρα των ονομαστηρίων του. Ο κ. Σεραφείμ  συμμετέχει στη δοκιμασία του λαού. Σε ανακοίνωση της Μητροπόλεως αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί Πατέρες και Αδελφοί,

Εναύλως κατά τας δυσχειμέρους ημέρας ταύτας καθ’άς επερίσσευσεν η ανοησία και το έγκλημα του λεγομένου «λευκού κολάρου» εν τη Αγιωτάτη ημών Αποστολικῇ και Ορθοδόξω Καθολική Εκκλησία ακούεται ο Παύλειος λόγος: «τις ασθενεί, και ουκ ασθενώ; τις σκανδαλίζεται και ουκ εγώ πυρούμαι; ( Β Κορ. 11:29) και υποχρεοί τους διακόνους του ευχαριστιακού σώματος εις συσταύρωσιν μετά του δοκιμαζομένου και βαρυαλγούντος λαού του Θεού.
 
Όθεν πληροφορούμεν πάντας υμάς περιπόθητοι αδελφοί, ότι κατά την εόρτιον μνήμην του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του σούβλη διαπερασθέντος υπό των ομοπίστων των σημερινών Ισλαμιστών, την 4ην μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., καθ’ ην εορτάζομεν τα ημέτερα ονομαστήρια, συμμετέχοντες εις την δοκιμασίαν του χειμαζομένου υπό του αναισχύντου και αναλγήτου συστήματος των διεθνών αγορών, εγνωσμένων δια την πεισιθάνατον εγκληματικήν των δράσιν εχουσών όνομα φθοράς καίτοι ορισμένοι εκ του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος πειρώνται να συγκαλύψουν την πραγματικότητα όταν οι πάντες γνωρίζουν π.χ. ότι και οι τρεις παγκόσμιες εταιρείες αξιολογήσεως της χρηματοπιστοληπτικής ικανότητος των κρατών StandardsandPoors, Moody’sκαι Fitchανήκουν εις εν επίλεκτον μέλος του γνωστού σιωνιστικού λόμπυ, τον Βαρώνο Ρότσιλντ, δεν θα εορτάσωμεν επισήμως, δεν θα δεχθώμεν εορτίους ευχάς, ούτε θα παραθέσωμεν εόρτιον τράπεζαν, προσφέροντες ταπεινώς την αναίμακτον θυσίαν υπέρ ευσταθείας του ευσεβούς ημών Γένους και του ευαγούς Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της καθ’ημάς θεοσώστου Ι. Μητροπόλεως και συμπάσης της οικουμένης.

Όθεν παρακαλούμεν όπως εν ταις υμετέραις θεοπειθέσι προσευχαίς μνημονεύητε της ημετέρας ταπεινότητος.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»