Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/12/2014
Μια ακόμη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο τα ιερατικά μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη – Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων, Πρεσβ. Κωνσταντίνο Πραντζίκο – Εφημέριο Παγώντα και τοποτηρητή της Ενορίας Σταυρού και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, επισκέφθηκε την Ενορία του Σταυρού του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων, όπου στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του νέου Εφημερίου της Ενορίας π. Ιωάννου Μάνου, εγγάμου, θεολόγου εκ της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.
Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της Ενορίας μας υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» στον νέο εφημέριό τους π. Ιωάννη, τον οποίον με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκαν στην Ενορία τους.
Στην συγκινητική προσφώνησή του ο π. Ιωάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την στήριξή του, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την Ενορία στην οποία θα διακονήσει, εις διαδοχήν του πολιού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Γραμματικόγιαννη, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος στην χειροτονία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον νέο Ιερέα, μεταξύ άλλων, τον παρότρυνε, με αφορμή τον Γενεαλογικό κατάλογο του Χριστού, ο οποίος ακούστηκε από στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, να μην παύει, δια της ποιμαντικής εργασίας του να γράφει ονόματα στις Δέλτους του Ουρανού, ενώ ευχήθηκε και το δικό του όνομα να γραφτεί στις σελίδες των ονομάτων των Αγίων Λειτουργών του Θεού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Αθανάσιος Γραμματικόγιαννης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και την πρόνοιά του, ενώ δήλωσε ότι θα βρίσκεται πλησίον του νέου Ιερέως σε ό,τι εκείνος χρειαστεί.
Ο π. Ιωάννης, λόγω της αδυναμίας των διορισμών Ιερέων σε έμμισθη θέση από το Κράτος, θα παραμείνει στην αναμονή ως άμισθος, βοηθούμενος από την Ιερά Μητρόπολη, την Ενορία του και τους χριστιανούς του.
Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε θαυμάσια και με νεανικό ζήλο ο  Ιεροψάλτης κ. Γεώργιος Ντρέκης, βοηθούμενος από τον κ. Χρήστο Φεφέκο και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, ενώ παρέστη και ο Δήμαρχος Μεσσαπίων – Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς.
Την Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία κάλυψε ραδιοφωνικά, όπως πάντα, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των fm.