Υποδοχή δεξιάς χειρός Αγ. Βασιλείου στόν Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Βύρωνος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/12/2014

     Τήν δεξιά τιμία χείρα του Αγίου Βασιλείου, πού φυλάσσεται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και μετέφερε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, υποδέχθηκε χθες τό απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Κοτσίφη και πολλούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς καί πλήθος πιστών πού προσέτρεξαν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο και να ενισχυθούν πνευματικά εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.
     Στό πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος, εκτός των πολλών πιστών συμμετείχαν και εκπρόσωποι των τοπικών δημοτικών αρχών καί της πολιτείας.
     Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα για την μεταφορά της τιμίας χειρός πού θα τονώσει πνευματικά τους πιστούς την περίοδο που διανύουμε.
     Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στό ασκητική παρουσία, θεολογική διδαχή καί θεολογική προσφορά στην Εκκλησία μας του Αγίου Βασιλείου καθώς και στον ασκητικό παραδειγματισμό του που πρέπει να εμπνέει όλους μας, ως πρότυπο για τους πιστούς της Εκκλησίας μας, ειδικότερα σήμερα.  
     Σημειώνεται ότι το ιερό σέβασμα του Αγίου Βασιλείου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα μέχρι στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ ο ναός θά παραμένει ανοιχτός από τις 7.00 εως και 20.30.
     Σήμερα 20 Δεκεμβρίου στα πλαίσια των πνευματικών εκδηλώσεων πού θα πλαισιώνουν τό καθημερινό λατρευτικό πρόγγραμμα του Ιερού ναού με καθημερινή θεία λειτουργία και ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθεί στίς 6μ.μ ενδιαφέρουσα πνευματική ομιλία απο τον π. Νεκτάριο Βιτάλη.
---

 

Με εκτίμηση,
Γραφείο Διαδικτύου & Δημιουργικού
Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ν. Ελβετίας