Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Α.Κρήτης

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/12/2014

I.A.K. Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 το απόγευμα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με χριστουγεννιάτικους βυζαντινούς ύμνους, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, υπό τη διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής, πρωτοψάλτου κ. Αντωνίου Πλαΐτη.

       Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ομιλία του Προέδρου της Σχολής Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Νεκταρίου Μαρκάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να ακουστούν οι εκκλησιαστικοί και παραδοσιακοί ύμνοι των Χριστουγέννων, σε μια εποχή όπου ο τόπος μας μαστίζεται από την εισβολή ξενόφερτων χριστουγεννιάτικων μελωδιών, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα μυσταγωγικά ελληνικά Χριστούγεννα.

       Η Χορωδία απέδωσε, με μεγάλη επιτυχία, δύσκολα μουσικά τροπάρια, προβάλλοντας έτσι το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείται στη Σχολή και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

       Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης χαιρέτησε την εκδήλωση, συνεχάρη τα μέλη της χορωδίας την οποία και επαίνεσε εκτενώς και ευχήθηκε για τις εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου.