Εορτή για τα παιδιά των κληρικών από την Ι.Μ.Σπάρτης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/12/2014

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ στη Σπάρτη, έλαβε χώρα μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των κληρικών και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο π. Ηλίας Βουρβουριώτης, ενώ την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Συμεών Παπαγεωργίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία επίκαιρη ομιλία από την πρεσβυτέρα Ελένη Βουτσά – Τσολάκου, η οποία αναφέρθηκε στο πνεύμα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια τα παιδιά είπαν ποιήματα, έψαλαν τα Κάλαντα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Μετά την παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος προσφέρθηκε εκ μέρους των παιδιών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Ευστάθιο ένα συμβολικό δώρο. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στα παιδιά, τα συνεχάρη για την προσπάθειά τους και την άριστη απόδοση των ποιημάτων και των τραγουδιών και τους ευχήθηκε ο γεννηθείς Κύριός μας να τα προστατεύει και να τα καθοδηγεί πάντα στη ζωή τους. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα με λιτό, ουσιαστικό και χριστιανικό τρόπο βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα υλικά αγαθά, που υπερπροβάλλονται ως μέσο ευδαιμονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα χαράς με τον Σεβασμιώτατο να μοιράζει δώρα στα ενθουσιασμένα παιδιά. Για τους παρευρισκόμενους υπήρχε στην είσοδο του Ιδρύματος μικρό κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς.