Οκτώ χρόνια Αρχιερατείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/11/2014

Ι.Μ.Κορίνθου-Σε ανάμνηση της όγδοης επετείου από της εγκαταστάσεώς του στον Αποστολικό θρόνο της Κορίνθου, ο μητροπολίτης κ. Διονύσιος λειτούργησε χθες στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας του «Οίκου της αγίας Χλόης» όπου στεγάζεται προσωρινά το επισκοπείο και τα γραφεία της μητρόπολης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Κορίνθου, εμφανώς συγκινη-μένος, αναφέρθηκε στην προσωπική και εκκλησιαστική επέτειο της ενθρόνισής του.

Ευχαρίστησε τον Θεό για το δώρο και την χάρη και το ποίμνιό του για τον σε-βασμό την υπακοή και την αγάπη. Δημόσια εξομολογούμενος, ο κ. Διονύσιος είπε ότι κατά την 40ετία της ιερατικής του ζωής στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η 8ετία της Αρχιερατείας του, στο μέτρο που του αναλογεί, αγωνίζεται να εργάζεται με πίστη, αγάπη, εκκλησιαστικό φρόνημα, υπομονή και με αφιλάργυρη για τον ίδιο αρχιερατική διάθεση. 

Δοξολόγησε τον Κύριο γιατί η μητρόπολη Κορίνθου, κατέχει ως εξαιρετική ευ-λογία την κάρα της Οσίας Υπομονής της Παλαιολογίνας, η οποία και συγκαταλέγεται στην χορεία των τοπικών της αγίων. 

Ακόμη, ο κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την προσευχή τους, την υπακοή, τις ευχές και την αγάπη τους, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελούν την δύναμη και λειτουργούν ως ισχυρό εφόδιο της ταπεινής Ποιμαντορίας του. 

Ολοκληρώνοντας, ο μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον Θεό που του δίδει το δώρο να χαίρεται ακόμη την παρουσία της μητέρας του, η οποία παρά το προχω-ρημένο της ηλικίας της, με την ευχή της και της συμβουλές της στηρίζει το οικοδόμημα της ιεροσύνης και της ζωής του.