Αρχαιρεσίες ΙΣΚΕ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/11/2014

ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σοφοκλέους 4 Τ.Κ. 105 59 ΑΘΗΝΑ

Τηλ: 210 3248877

 

20.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 19η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους διεξήχθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού οι Αρχαιρεσίες του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής δια την τριετία Νοέμβριος 2014-Νοέμβριος 2017.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ.Ε. για τις Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία από τα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη τόσο των παρόντων όσο και των δια επιστολής ψηφισάντων, ξεκίνησε η διαδικασία με την ομιλία του απερχομένου Προέδρου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Σελλή, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του προηγουμένου συμβουλίου, τονίζοντας τις προσπάθειες πού κατέβαλαν τα μέλη με σκοπό την επίλυση των Εφημεριακών, Ποιμαντικών, Μισθολογικών, Συνταξιοδοτικών, Ασφαλιστικών, Οικογενειακών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κληρικοί και ολοκλήρωσε ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του για αυτήν την γόνιμη, όπως τόνισε, προσπάθεια.

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και ευθύς αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία των εκλογών.

Για πρώτη φορά στην ψηφοφορία συμμετείχε δικαστικός αντιπρόσωπος από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψήφων αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους κάτωθι Κληρικούς:

1) Ευάγγελος Φεγγούλης Ι.Μ. Καρπενησίου,

2) Μιχαήλ Μετζάκης Ι.Μ. Αργολίδος,

3) Γεώργιος Κωνσταντίνου Ι.Μ. Χίου,

4) Βασίλειος Χρηστίδης Ι.Μ. Κηφισίας,

5) Ιωάννης Κατωπόδης Ι.Μ. Πατρών,

6) Κωνσταντίνος Τσομπάνης Ι.Μ. Ζιχνών,

7) Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης Ι.Μ Κηφισίας

8) Εμμανουήλ Ντάκαρης Ι.Μ. Αργολίδος,

9) Χριστοφόρος Μουτάφης Ι.Μ. Αιτωλίας.

 

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι κάτωθι κληρικοί:

1) Λάμπρος Σκόνδρας Ι.Μ. Ν. Ιωνίας και

2) Αντώνιος Χρήστου Ι.Μ. Γλυφάδας.

Τέλος σημειώνεται πως ο απερχόμενος Πρόεδρος π. Γεώργιος Σελλής, καθώς και ο απερχόμενος εκπρόσωπος τύπου π. Γεώργιος Βαμβακίδης, και το μέλος π. Χρήστος Χριστοδούλου, οι οποίοι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ. της τελευταίας εξαετίας κατέβαλαν μέγιστες προσπάθειες να γεφυρώσουν τις σχέσεις του Ιερού Συνδέσμου με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και να εξομαλύνουν τις διαφορές μεταξύ Αγάμων και εγγάμων Κληρικών, μετά από 17 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας των στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. δεν υπέβαλαν εκ νέου υποψηφιότητα.

                               

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ