Το πρώτο μοναστήρι για τη Μητρόπολη Σουηδίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 19/11/2014

Την Κυριακη, 9 Νοεμβριου, ελαβε χωρα στον Καθεδρικο Ναο του Αγιου Γεωργιου Στοκχολμης η τελετη μεταβιβασης του Ησυχαστηριου του Αγιου Νικολαου στο Ρετβικ στην Ι. Μητροπολη Σουηδιας και πασης Σκανδιναυιας.

Στην ομιλια του, ο Σεβ. Μητροπολιτης Σουηδιας κ. Κλεοπας ειπε οτι "Ποθος μας διακαης και επιδιωξις μας ειναι να αποτελεσει το υπο ιδρυσιν μοναστηρι τον πολο ελξης Χριστιανων και μη, το πνευματικο κεντρο προσευχης, ασκησεως και πνευματικης περισυλλογης των Ορθοδοξων αδελφων μας και των πεντε κρατων που απαρτιζουν την Ι. Μητροπολη Σουηδιας. Θα χαιρεται και θα αναπαυεται η ψυχη του μακαριστου ιδρυτου του Ησυχαστηριου, Αρχιμανδριτου π. Ευσεβιου Βιττη, το μνημοσυνο του οποιου τελεσαμε σημερα. Η μεταβιβαση του Ησυχαστηριου στην Ι. Μητροπολη ηταν η ενδομυχη επιθυμια του."

Ο Σεβασμιωτατος ευχηθηκε οπως ο Κυριος μας οδηγει στο ευλογημενο αυτο ασκητηριο αγνες ψυχες που θα εχουν ζηλο μεσα τους, πνευμα αυταπαρνησης και υπακοης, καθως και βαθεια ευσεβεια που θα εμπνεουν και θα καθοδηγουν τους ανθρωπους που θα εισερχονται την πυλη της μονης για συμπαρασταση πνευματικη.

Ο Μητροπολιτης ευχαριστησε τα μελη του Διοικητικου Συμβουλιου και ολα τα μελη της Αδελφοτητος/Συλλογου του Αγιου Νικολαου για την μεχρι τουδε αφοσιωση και προσφορα τους στη διατηρηση του Ησυχαστηριου και της προβολης της πνευματικης διακονιας του Γεροντος Ευσεβιου και τους παρακαλεσε να συνεχισουν με τον ιδιο ζηλο για την επιτευξη του ανωτερω θεαρεστου σκοπου, ζητησε δε την ηθικη και οικονομικη συμπαρασταση ολων προς την επιτευξιν του ανωτερω σκοπου.