Αρχείο Ειδήσεων

Κερνάει καφέ ο Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2019

Αύριο η Εκκλησία γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες, με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμο, να καλεί τους μαθητές να εκκλησιαστούν, δίνοντάς τους ως κίνητρο έναν δωρεάν καφέ στις καφετέριες της πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται, έπειτα από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός των μαθητών, ενώ η αυριανή ημέρα θα είναι αργία εξ ολοκλήρου σε όλα τα σχολεία.

δείτε περισσότερα »
Η Τήνος εορτάζει τα "Φαναράκια"
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/01/2019

Στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα της Εύρεσης της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας, γιορτάζονται τα “Φαναράκια”. Το όραμα της Αγίας Πελαγίας, ακολούθησαν εκτεταμένες ανασκαφές και στις 30 Ιανουαρίου, η αξίνα του Εμμανουήλ Μάτσα (Σπανού) εντόπισε την Iερή Eικόνα. Τα χαρμόσυνα νέα διαδόθηκαν σε όλο το νησί και οι κάτοικοι των χωριών ξεκίνησαν

δείτε περισσότερα »
Λονδίνο: Γεύμα σε συνταξιούχους και ηλικιωμένους
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/01/2019

H Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου), οργανώνει στις αρχές κάθε νέου χρόνου ένα Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα Συνταξιούχων και Ηλικιωμένων. Φέτος το εν λόγω Γεύμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27η Ιανουαρίου 2019, στην Κοινοτική Αίθουσα και έλαβαν μέρος 140 άτομα. Την όλη εκδήλωση επιχορήγησε ο Γραμματέας της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, η σύζυγός του Άντρη και η οικογένειά τους.

δείτε περισσότερα »
Ποιμαντική διακονία του μητροπολίτη Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2019

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευλόγησε, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση

δείτε περισσότερα »
Στο Κάστρο από την Πατμιάδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2019

Ο αρχιμανδρίτης Αντύπας Νικηταράς προηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Ιεράς Νήσου Πάτμου 2000-2013, και καθηγητής της Πατμιάδος ιερατικής σχολής. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κκ Γερμανού, ο γέροντας Αντύπας Θα βρίσκεται στην ενορία μας στο Κάστρο της Ηλείας το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου 2019.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1