Αρχείο Ειδήσεων

Ι.Μ.Πατρών: Εσπερινός Χριστουγέννων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2018

Μὲ λαμπρότητα ἐτελέσθη τήν Δευτέρα 24.12.2018, ὁ Μέγας Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς τῶν Χριστουγέννων στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Εὐαγγελιστρίας Πατρῶν, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου καί συγχοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου, ἐν πληθούσῃ Ἐκκλησίᾳ.

δείτε περισσότερα »
Η εορτή των Χριστουγέννων στη Νέα Ιωνία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2018

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018 εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία,

δείτε περισσότερα »
Η νεολαία στην εκκλησία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2018

Μετά από αυθόρμητη πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ανήμερα τα Χριστούγεννα, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018 στις 5.45 το πρωί, μεγάλη αντιπροσωπεία νέων και νεανίδων της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν τις Καταβασίες «Χριστός γεννάται» στο κέντρο της ιστορικής Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής και μετέδωσαν σε όλη την Τοπική Εκκλησία το χαρμόσυνο δοξολογικό μήνυμα της Σαρκώσεως του Θεού και της θεώσεως του ανθρώπου.

δείτε περισσότερα »
Θεοφάνεια: Πολιτειακή και εκκλησιαστική ηγεσία στην Τήνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2018

ierovima.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων θα βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του ierovima.gr στην ιερά νήσο Τήνο για τον Μέγα Αγιασμό καθώς και την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Τήνου. Είναι η πρώτη φορά που ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας και ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα βρίσκονται από κοινού στο ιερό νησί ανήμερα των Θεοφανείων και όχι στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1