Πρόσκληση από τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο αναμένει ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος-Συμφωνίες της ΜΚΟ "Αποστολή" με την Αγγλικανική Εκκλησία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/09/2011

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα αναμένει από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο ο αρχιεπίσκοπος  Καντουαρίας Δρ. Rowan Williams.  Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε από τη συνάντηση που είχε ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ  στην κατοικία του Αγγλικανού  αρχιεπισκόπου στο Lambeth Palace.

 

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους αν απευθυνθεί μία τέτοια πρόσκληση θα προκαλέσει αντιδράσεις αφού ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Dr Rowan Williams, ο Αγγλικανός φιλοορθόδοξος είναι αυτός που "χειροτόνησε" την "επίσκοπο" Katharine Jefferts Schori, η οποία είναι βασική υπέρμαχος της ιερολογίας του γάμου ομοφυλοφίλων.  Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος είχε ευλογήσει  τον Νοέμβριο του 2003 τη χειροτονία του πρώτου ομοφυλόφιλου επισκόπου  της Αγγλικανικής Εκκλησίας. (Νιού Χάμσάιρ-επίσκοπος Τζιν Ρόμπινσον)

 

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΜΚΟ «Αποστολή»: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (ΜΚΟ «Αποστολή» -Αγγλικανού αρχιεπισκόπου), συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στο κοινωνικό και προνοιακό έργο και υπήρξε συμφωνία τεσσάρων σημείων για κοινές δράσεις σε Αθήνα και Λονδίνο που αφορούν αστέγους, μετανάστες, νέους και εκπαίδευση» και ακόμη «στη συνάντηση ορίστηκαν εκπρόσωποι της Αγγλικανικής Εκκλησίας που θα παρακολουθούν την εφαρμογή των κοινωνικών και προνοιακών προγραμμάτων»,διατύπωση που δημιουργεί ερωτήματα αλλά και σχόλια για τα ανοίγματα που επιχειρεί ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Αγγλικανική Εκκλησία.