Η ΜΚΟ "Αποστολή", το κλιμάκιο συνεργατών και οι διαχριστιανικές σχέσεις στο Λονδίνο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/09/2011

Διευρύνει τον ορίζοντα των δραστηριοτήτων της η ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ασχολείται μεταξύ άλλων και με θέματα Διαχριστιανικών σχέσεων, αν κρίνουμε από το ταξίδι που πραγματοποιεί ο Γενικός Διευθυντής της με κλιμάκιο (άγνωστος ο αριθμός) συνεργατών του που τον συνοδεύουν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στα δύο Δελτία Τύπου.

Από τη στιγμή που ο  Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ κ. Κωστής Δήμτσας θα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Αγγλικανική Εκκλησία, εκτιμούμε πως θα έπρεπε στο κλιμάκιο που επέλεξε να τον συνοδεύει να συμμετείχε και κάποιος Συνοδικός Ιεράρχης αφού το κλιμάκιο της «Αποστολής» ενημερώθηκε, από εκπρόσωπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου «για τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Αγγλικανικής Εκκλησίας». Εκκλησιολογικού περιεχομένου συζήτηση δηλαδή.

Επιπλέον ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ. Γρηγόριο ο οποίος , σύμφωνα με άλλο Δελτίο Τύπου, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Μεγ. Βρετανία με την Αγγλικανική Εκκλησία». Δεν θα έπρεπε στη συνάντηση αυτή να συμμετείχε και κληρικός της Ελλαδικής Εκκλησίας; Εκτός και αν δεν υπήρχε θέση στο κλιμάκιο.

Ακόμη ελπίζουμε ότι ο αριθμός των συνεργατών που στελεχώνουν το κλιμάκιο του κ. Δήμτσα, να είναι ο ελάχιστος γιατί η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει περιττά έξοδα.

Τέλος ο κ. Κωστής Δήμτσας ως έμπειρος δημοσιογράφος και ως χαμηλών τόνων άνθρωπος, γνωρίζει ότι σε ΕΝΑ Δελτίου Τύπου που εκδίδεις, είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να αναφέρεται ΟΚΤΩ (8) φορές το όνομά σου και καμμία των συνεργατών που σε συνοδεύουν.

Παραθέτουμε το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου:

 

«Δύο πρότυπα σχολεία της Αγγλικανικής Εκκλησίας επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κων/νος Δήμτσας με κλιμάκιο συνεργατών.

Ο κ. Δήμτσας και στα δύο σχολεία έγινε δεκτός από τους Διευθυντές των σχολείων και εντεταλμένα στελέχη της Αρχιεπισκοπής Καντουαρίας και της Επισκοπής του Λονδίνου. Πρώτος σταθμός υπήρξε το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό του Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί ο κ. Δήμτσας και οι συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας από την Διευθύντρια του σχολείου. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν σε όλες τις τάξεις του σχολείου, οι μαθητές καλωσόριζαν τους επισκέπτες, με τον ελληνικό χαιρετισμό «Καλημέρα».

Εν συνεχεία ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε το υπερσύγχρονο Γυμνάσιο – Λύκειο ChelseaAcademy. Εκεί ο Διευθυντής της Ακαδημίας ξενάγησε τους καλεσμένους και στους τέσσερεις ορόφους του κτιρίου, όπως στην αίθουσα φυσικής αγωγής, χημεία, ιατρικής, ορειβασίας, μαθηματικών κ.α. Επίσης ο Διευθυντής έκανε εκτενή αναφορά στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της Ακαδημίας, υπογραμμίζοντας ότι στην Ακαδημία φοιτούν μαθητές από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σε ερώτηση του κ. Δήμτσα σχετικά με την χρηματοδότηση λειτουργίας και οικοδόμησης του κτιρίου, ο κ. Yarrowτόνισε: «Το 95% του κόστους οικοδόμησης και λειτουργίας καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Βρετανικού Δημοσίου».

Τέλος, ο Διευθυντής της Ακαδημίας απαντώντας σε σχετική πρόσκληση της ΜΚΟ «Αποστολής», εξέφρασε τη διάθεση για περαιτέρω συνεργασία σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων Γρηγόριο

«Το έργο της ΜΚΟ «Αποστολής» στην Αθήνα τιμά την Ορθόδοξη Εκκλησία, με 10.000 μερίδες φαγητού καθημερινά σε ανθρώπους που υποφέρουν είναι η μαρτυρία 'εν τοίς πράγμασι' του Ευαγγελίου», με αυτή τη δήλωση υποδέχθηκε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων ο Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος το Γεν. Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Γρηγόριος, ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον κ. Δήμτσα για τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Αρχιεπισκοπής και της «Αποστολής». Να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγόριος χαρακτήρισε συμβολική την επίσκεψη του κ. Δήμτσα, λέγοντας ότι «ήρθατε σε μια χώρα που οι μετανάστες είναι εκατομμύρια και προφυλάσσονται από τους νόμους του κράτους». «Το Ευαγγέλιο διδάσκει την αγάπη, αλλά δυστυχώς για μερικούς ο ρατσισμός είναι υπαρξιακό πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Γρηγόριος.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Μεγ. Βρετανία με την Αγγλικανική Εκκλησία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη για τους μετανάστες και το περιβάλλον.»