Οι πρώτες εξετάσεις και η επιθυμία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/09/2011

Σε ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί σήμερα το πρωΐ ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος που από χθες βρίσκεται στο Γκίσεν της Γερμανίας. Δεν αποκλείεται αργά το απόγευμα σήμερα να εκδοθεί από την Αρχιεπισκοπή σχετικό ανακοινωθέν. 

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη ενδέχεται να γίνει γνωστό αν ο αρχιεπίσκοπος επιστρέψει εντός της εβδομάδος στην Αθήνα. 

Πάντως επιθυμία του αρχιεπισκόπου είναι να βρίσκεται στην Αθήνα τουλάχιστον στα τέλη του μηνός ώστε στις 4 Οκτωβρίου να προεδρεύσει στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία μεταξύ άλλων θα εκλέξει τους νέους μητροπολίτες Χίου και Ζακύνθου, εκλογές για τις οποίες ο κ. Ιερώνυμος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της υγείας του αν και οι πρώτες πληροφορίες από τη Γερμανία είναι απόλυτα καθησυχαστικές. Έτσι  η επιστροφή του δεν αποκλείεται να γίνει και στο τέλος της εβδομάδος. Πάντως η οικογένειά του-και δικαιολογημένα-δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και κατά συνέπεια προτεραιότητα στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας του κ. Ιερώνυμου.

Να σημειωθεί ότι εκλογές για την πλήρωση των κενών μητροπολιτικών θρόνων δεν μπορεί να γίνουν χωρίς την παρουσία του αρχιεπισκόπου. 

Τον αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου, ο προεδρεύων του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής π. Μάξιμος Παπαγιάννης που γνωρίζει άπταιστα Γερμανικά καθώς και ο στενός συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.