Εξαφάνισαν την Ελληνική και τη Βυζαντινή σημαία από την αίθουσα της ΔΙΣ-Η απάντηση του Γραφείου της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 15/09/2011

του Κώστα Ζαφειρίου

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τα μοναστήρια της χώρας μας κυματίζουν η Ελληνική σημαία και η Εκκλησιαστική, αυτή του Βυζαντίου. Το ίδιο συμβαίνει και στα μητροπολιτικά μέγαρα, ενώ πολλοί μητροπολίτες στα γραφεία τους επιλέγουν ως φόντο τις Σημαίες.

Όμως στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι σημαίες που υπήρχαν τοποθετημένες στον τοίχο πίσω από τον Αρχιεπίσκοπο, έχουν εξαφανιστεί!

Όπως διαπιστώνει το “ierovima”, οι σημαίες υπήρχαν  στην αναμνηστική φωτογραφία της 153ηςΣυνοδικής Περιόδου, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτεται στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε στην αρχική σελίδα του “ierovima”.

Όμως όπως διακρίνεται  στη φωτογραφία της ΔΙΣ της 154ηςΣυνοδικής Περιόδου, που δημοσιεύουμε στην επόμενη σελίδα, οι σημαίες... εξαφανίστηκαν.

Το ίδιο παρατηρούμε και στην αναμνηστική φωτογραφία της ΔΙΣ της 155ηςΣυνοδικής Περιόδου, της ΔΙΣ που ανέλαβε την 1ηΣεπτεμβρίου 2011. Οι σημαίες δεν υπάρχουν.

Τώρα ή κάποιοι θεώρησαν περιττή την παρουσία της Ελληνικής και της Βυζαντινής σημαίας στην αίθουσα και τις απομάκρυναν ή κάποιοι τιςπήραν προσωρινά και ξέχασαν να τις τοποθετήσουν στις θέσεις τους. Σίγουρα όμως πρόκειται για σοβαρή παράλειψη και οι ιεράρχες μας θα επανορθώσουν.

Από το Γραφείο της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, έγινε γνωστό ότι "τα δύο λάβαρα μεταφέρθηκαν στην  αίθουσα της Ιεραρχίας και στη θέση τους στην αίθουσα της ΔΙΣ τοποθετήθηκαν δύο πιο κοντές σημαίες". 

 Προφανώς οι σημαίες είναι τόσο κοντές που είναι δυσδιάκριτες.